HTML

BEZERÉDJ AMÁLIA

Minden nézőpont kérdése.Az én nézőpontom egy kicsit más, mint a többieké.Ez gyerekkoromban zavart egy egy kicsit, mára jól elvagyok vele.Az élet apró dolgai a nagy dolgok,nézzük őket másként.

Friss topikok

  • Yato Squaw: Én is szomorúan tapasztalom, időnként benézek reménykedve ... Kicsit pezsgünk az epreskertben, néz... (2010.12.10. 20:46) fittness
  • A Tyne folyó déli partja: @_John_Doe_ ÚJ NICK!: nem SZERETEK főzni. de attól még főzök, csak gyorsan, egyszerűen elkészíthe... (2010.08.21. 12:48) Ha egy héttel később tör ki a vulkán...
  • lac1: @nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Pofátlan volt a tanárával. (2010.04.18. 20:01) Szatír a kertvárosban
  • lac1: @Animacs: Valami hasonló. De egy sógornővel pl., akivel semmilyen kapcsolatom nincs, attól csak a... (2010.03.04. 18:07) AVATAR
  • miriamele: Az ész megáll. (a nevelőszülős témához) (2010.02.04. 16:23) "Bementem a tanácsba"

Linkblog

Mikulás-te csodás...

2009.12.04. 21:17 nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu

Az oviba megjött a Mikulás. Alig vártam.-KIsfiam- kérdezem,-na,milyen volt,igazi Mikulás jött hozzátok?

-Nem,ez nem igazi volt,hanem a Tibi bácsi,de kérlek az óvónéninek ne áruld el!

Szakmailag teljesen helytelen,és kíváncsi vagyok ,a rendszerváltás után hány évvel jönnek rá,hogy még mindig az orosz mintát követik ebben a"gyedmaroz"-ban? Mondjuk  már 20 éve is azt tanították a főiskolán, talán nem kellene megszemélyesíteni, mert ezzel inkább csak ártunk. Meg egyébként is tanultunk hozzá némi gyerekpszichológiát.

A másik fontos: miért kell előbb ünnepelni az óvódában, mint otthon?  Nem érne rá hétfőn megjönni a Mikulás az oviba,de titokban? Azt is csak nekem tanították,hogy az intézmény ne menjen a családi ünnepek elé,hanem a várakozásban,készülődésben segítsen? Biztos én vagyok az ostoba,mert én itthon vagyok, a sok jól képzett óvónő meg dolgozik.

90 komment

Címkék: ünnep mikulás óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://mitcsinalegy40evesnyugdijas.blog.hu/api/trackback/id/tr91574658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.06. 16:19:47

Ma van Mikulás, azaz Mikulancs, ahogy a lányaim, még mindig, hívják. Kaptál valamit a kicsi csizmádba?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.06. 20:37:31

Hát,a hócipőm tele van...,ha az számít valamit.Igen,egyébként tegnap megajándékoztam magam egy 350 ft.-ra leárazott Krúdy könyvvel.(A podolini kísértet)Most,hogy végeztem vele(pedig még főztem is ma:)),épp meg akartam írni neked,hogy milyen jó(érdekes,kedves.stb) vége van:
"A regényt írtam:1900-ban" Megnéztem,22 éves volt.
Nálad járt Mikulás?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.07. 06:00:52

Persze, csak még korábban,mert a lányaim hoztak Mikkancsot. Klári lányom a barátjával Bécsben volt, de nem fértek be a "szép" utcába, annyian voltak. Tavaly voltunk családilag, igen jó lett volna, ha a végén nem lettem volna rosszul. Nem bírom a tömeget, sajnos, és megijedtek a népeim. Gondolom mások, már akikkel a buszon mentünk, meg azt gondolták be vagyok rúgva. Bár csak ilyen egyszerűek lennének a gondjaim.
Tegnapelőtt pedig életem párjával "sündisznóölést" tartottunk, azaz kolbászt töltöttünk. Nagyon finom lett, tegnap vittük füstölni, lesz karácsonyra házi kolbász.
Ha már alkoholról szó esett, talán ma fogom megcsinálni a tejszínes kávélikőrt, aminek 2 hét állás kell. Meg, ha belefér, megsütöm az első adag mézest. És te?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.07. 07:51:25

@miriamele: Na most jön az igazi női szakasz:)
Sütök mézest. de a kicsi kitalálta,hogy neki karácsonyra mézeskalács-házikó kell.Összerakom.kidiszítem,szerinted ha a cukormáz a ragasztója az elég stabil ,ugye?Boszorkány is kell bele, meg Jancsiék is.
Szenzációs kívánságai vannak, a nyáron névnapjára húsevő növényt kért.
Olyan receptet kell keresnem,ahol nincs dkg,csak kanál,bögre a mérce.Vettem egy mérleget, minden méréskor mást mutat.Csoda,ha az ember inkább olvasna?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.07. 19:08:06

Hát ma nem sikerült sütnöm,mert fogorvoshoz kellett mennem,mára volt időpontom,mint kiderült.Új könyvem meg tegnap óta nincs:-).

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.08. 05:56:37

Na majd akkor ma. Mit szólsz a gyönyörű avataromhoz?
Most csináltam. Ha már a nicknevem egy könyvben királylány.
Nincs lefordítva magyarra, legalábbis azt hiszem, Ted Williams: Memory, Sorrow and Thorn a sorozat címe, az első kötete The Dragonbone Chair.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.08. 08:21:34

Nagyon klassz! Már gondolkodtam,honnan van a neved. Általában ismerem a meséket,de ezt nem.
Te is királylány akartál lenni kis korodban?
Nemrég jutott eszembe,hogy én mindig az akartam lenni,csak valahogy elfelejtődött.:-)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.08. 11:25:11

@_John_Doe_: Köszönöm,már van.de tényleg exta kényes egy fajzat.Kettőt kaptunk-vettünk,egy már tökrement.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.08. 16:21:02

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Nem, kamionsofőr akartam lenni, és királynő lettem. Ez ám a karrier!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.08. 16:22:15

Láttad a divatos abayákat? A terrorblogban az egyik kommentemben.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.08. 21:24:19

@miriamele: Nagyon szépek,én is többször kértem már,mikor megrogytam,hogy mit vegyek fel.Meg ugye,ami a Terroron megy...hát néha vágyom egy csadorra.

lac1 2009.12.09. 10:52:11

Hali, itt vagyok,

én a sajátjaimnak azt mondtam, amikor a Jézuska kilétéről kérdeztek - felismerve, hogy a bevált séma, miszerint amikor soha a büdös életben nem mentünk sétálni este "csak úgy" csak és kizárólag Karácsonykor, amikor érdekes módon "éppen" ott volt közben a Jézuska - hogy a Jézuskát nem úgy kell az ajándékával elképzelni, ahogy hiszik, t.i. bemászik, meg kulcsluk, meg varázslat, és leteszi az ajándékot, hanem a Jézuska a jóságukért az apukának és az anyukának lehetővé teszi, hogy legyen munkája, ergo pénze ajándékra.
Tudom, ez egy másik gyerek esetében aki jó, de tróger apukája van, nem szerencsés történet, (de azért valamelyest magam is hiszek ebben!) de ABBAN a korban a gyereknek egy teljesen korrekt magyarázatnak hiszem

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 11:01:22

@lac1: Hello!Szerintem a kicsim idén többet fog "Jézuskázni",és nem fog megelégedni a varázslat című magyarázattal.Jobb is lenne már.DE nagyon érdekes,hogy a nagyobb tudja,hogy nem állunk vmi.fényesen anyagilag,azt mondja:
-Anya,kérek ajándékot,csak vmi. meglepetés legyen,jó lesz két zacskó csipsz is,csak ne tudjak róla!(ő most jutott egy csomó "saját" pénzhez,jó sportolóként,bármit megvehetne magának)

lac1 2009.12.09. 11:47:50

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Az én legkisebbem hasonlóan "minimálkoncepciós" ajánlattal rukkolt elő, töltsek le neki pár játékot pc-re meg ps2-re, és azzal ő tökéletesen boldog lesz.

A "military" az egyébként airsoft, mert egyrészt valahol csak le kell ereszteni a gőzt, másrészt szerintem az ilyen jellegű tudás nemsokára jól jön, harmadrészt meg alapvetően technokrata és "genetikailag halászó-VADÁSZÓ" beállítottságú vagyok. Amikor annak idején még boldogult sorkatonai szolgálatom idején az első "Öböl háború"-ba a századtól (sorállomány+HT) én jelentkeztem egyedüliként önkéntesnek, amikor még a Jeszenszky volt a külügyér, és felvetődött, hogy mi is küldünk oda csapatokat a gonosz Szaddam ellen. Persze nem lett belőle semmi...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 11:58:47

Hogy fogalmazzam,hogy azt értsd,amit kérdezni szeretnék?!Hogy ölnél embert? Mit éreznél előtte,utána?A háború szerintem nem érv.

lac1 2009.12.09. 13:29:30

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Melyik része érdekel?
Ha mint említettem, hogy voltam katona, akkor ez egyfajta válasz nem? Igaz akkor még kötelező volt, de már lehetett választani nem fegyveres szolgálatot is.
Vagy az, hogy mire gyakorlatozom az airsofttal?
Az önvédelem, a területvédelem (lakás/udvar/család) fegyveres védelme az Nálad belefér?
De egyvalamire felhívnám a figyelmedet, mégpedig a génjeimben (és elvileg minden férfiéban ott rejtőzik) meglevő azon tulajdonság, mi szerint a falkavezér MÉG a saját fajtársaitól is védi a területét is és a családját is. Aki ennek ellent mond az egyrészt hülye, másrészt hazudik. Az, hogy a szocializáció során megtanuljuk azt, hogy közvetlen környezetemben levőt/tartozót nem bántom, azt nevezik ... na minek is? :-)
De ez fokozatosan gyengül, minél távolabbi fajtársról van szó, a családomnak többet megengedek mint a szomszédnak, de annak is többet mint pl. a másik országból idelátogatónak.
Ha globálisan értelmezem ezt, akkor ezért fogadom el jobban szomszédnak a svábot mint a cigányt - még ha a napi problémákat ráadásul nem is veszem figyelembe.
Tehát a háború mint olyan az emberiség része, és balgaság azt hinni, hogy soha többé nem lesz.
Nem szeretném, kerülném, de aki nem készül fel rá, saját magával és a családjával szemben vétkezik.
Szerintem.
(Lesz még itt vízhiány a földkerekségen, meg az arabusoknak is elfogy nemsokára az olajuk, nem beszélve a megemelkedő tengerről, a túlnépesedésről. Persze, egy pálmafás homokzátonyon én is szívesebben eltölteném az időmet, örök napsütésben, háncsszoknyás bennszülött lyányokal táncolnék jive-t, rántotthúst ennék és sárgabaracklevet fogyasztanék hozzá. No, meg valami savanyút is.)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.09. 14:44:23

@lac1: Lélekben fel tudsz készülni, másban nem. Bár azt mondják, hogy még a harctéren is csak az hal meg, aki már feladta.

lac1 2009.12.09. 15:22:14

@miriamele:
Szerintem lélekben éppen hogy, de minden másban ami a fegyverforgatáshoz kell, abban inkább.
Nem áltatom magam - sem mást - hogy ezzel meg lehet tanulni a tutit, de ahhoz, akinek semmilyen ilyenfajta tudása nincs ahhoz képest jelentőst.
És ha ezt nem magam tapasztaltam volna, el sem hinném, de hiába voltam sorállományú katona, amikor elkezdtem ezt a fajta "sportot", akkor az elején "x" alkalommal haltam meg (eltaláltak a kis műanyag golyók), most csak félix, pedig a haverok rutinja is csak-csak jobb lett ugyananyi idő alatt.
(amúgy a lélekben erősödés se kutya, mert ha meg kell védened valakit vagy valamit ami fontos neked, könnyebben a tökére lépsz a trógernek)
Tudom, kard által aki kardot ragad... de hát mégsem vagyunk birkák.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 19:58:49

@lac1: Persze,az önvédelem,saját birtok védelme belefér,de ha ott lennék,nem tudom.nennyit tennék meg.Persze kiképezve sem vagyok semmire.
Amióta az eszem tudom, van otthon fegyver,apám vadász.6 éves koromtól 14 éves koromig hetente jártam vadászni.Igen,lőni is tudok,de a légpuskánál megálltam.A verebek irtása fért még bele,és nagyobb vadra nem lőttem,így nem lettem vadász.Ezért kérdeztem a "militaryt".

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 20:00:37

@miriamele: Hogy vagy,királylány? A kisfiam leírt 80 szót cetlikre,és egy délután megtanulta.Kösz az ötletet!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 20:06:19

@miriamele: Írtam neked,de elveszett.?
Hogy vagy ebben az időben?
Kisfiam cetliből tanult meg 80 angol szót tegnap,tetszik neki a módszer.KÖsz!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.09. 20:53:15

most már csak meg is kell tartani a tudást.
fogod a cetlit, megmondod mi, mármint magyarul vagy abgolul, ahogy a kezedbe esik, aztán mondatba teszed. Először egyszerűbe, (alany-állítmány-tárgy/határozó) aztán bonyolultabba.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.09. 20:54:16

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Legyet csapni?(és persze, angolul, most látom milyen badarságot írtam az előbb.)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.09. 21:00:07

@lac1: Nekem, mint királylánynak, elég fegyver egy megsemmisítő pillantás. :-)))))
Bár valahol olvastam egy dél-amerikai, szerintem argentin fazon írását arról, hogy mit kell tenni, ha a sz.r eléri a ventillátort, azaz összeomlik az államrend. Amit a vízről, a led-es lámpákról, és a tartós élelmiszerekről írt, azt teljesen aláírom, de amit a fegyverekről, az önvédelemről, és a ház védelméről írt, azt nehezen tudom elképzelni.
Bár nem hiszem, hogy adott esetben sokáig gondolkodhatnék rajta, mennék a levesbe első körben.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 21:40:57

@miriamele: Mondtam,hogy nem emlékszem alapszavakra,de tegnap a jacked potatoes-on jót derültem.
Ahány Stephen Kinget elolvastam,én is azt hiszem tudnék vmit tenni,de a fizikai erőszakkal nem tudok mit kezdeni.Ja,túlélésre,tudok íjjal is lőni.De mire?

lac1 2009.12.09. 21:50:05

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Nah, egy nőnemű, aki verébre lő. Meg kellett érnem...!
:-)
Egyszer voltam vadászaton, mint hajtó. Vagymiaz.
Soha Többé Nem Megyek.

lac1 2009.12.09. 21:53:58

@miriamele:
Két észrevétel.
(asszem én is olvastam, nem az volt, hogy akármilyen szar a helyzet, a nőket havonta el kell engedni a fodrászhoz, mert különben nem bírják ki az állandó feszültséget?)
1. A fegyver nem kér enni, ha nincs "helyzet" nem kell használni.
2. De ha kell... milyen jó ha van!

lac1 2009.12.09. 21:57:52

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Csigás íja van a sógornak, majd becsináltam amikor először lőttem vele, mert megszoktam a "normál" fegyver lővonalának a helyzetét, a vessző elejével céloztam, persze az a dög elment vagy 20-25 méter magasra, meg valami 100 méter távolságba a házak mögötti konyhakeretek irányába.
jaaaaj...!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.09. 22:52:40

@lac1: Mostan meg mi bajod a vadászattal? 6 éves koromtól fogva hajtottam.
Nekünk egy normál magyar íjunk van de a fiúk nem szeretik ,ha lövöldözök,mert megverem őket,különösen apát.:)A házunk mögött mező van,mindegy...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.10. 06:28:39

@lac1: Életem legnagyobb szörnyűsége az volt, amikor tizenévesen édesanyám havonta elcipelt a fodrászhoz. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Csak nyáron tehette, mert kollégista voltam jó messze, tehát szeptembertől decemberig úgy nőtt a hajam, ahogy akart. Frizurát csak nyáron csináltatott nekem édesanyám, ami egészen egy percig tartott is.
Az én hajamat a nap vonzza, ami nem is lenne baj, de mindegyik szálat egy másik nap. :-)))))))

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.10. 09:04:55

@miriamele: gondolj arra,Erzsébet királyné haját 5-6 órán át fésülték,szárították!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.10. 10:36:11

@miriamele: Meghívtak egy nagyon okos konferenciára.Természetesen angolul érkezett a Lecturers Course. ALapszavakkal szórakozom,isteni hülye vagyok,de sikerült.

lac1 2009.12.10. 12:03:11

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Á, igazi echte magyar Nő vagy Te. Verébre légfegyver, nyilaz...
Találkozhattunk volna előbb is.
Iszol-e? Mert azt bizony nem szeretem, én soha nem iszok semmilyen alkoholt, igaz nem is dohányzom.

lac1 2009.12.10. 12:06:22

@miriamele:
Copfos lányok azok szépek. Az én lányom régebben azzal vitt a sírba, amikor a haját el kellett választanom oldalt, de nem egyenesen hanem olyan cikk-cakkosan, nagyon utáltam csinálni.
Szerencsére leszokott róla.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.10. 12:21:10

@lac1: Kösz. Nem iszom, nem dohányzom,de ha följebb elolvasod a kabátos történetem,azért kiderül,hogy én sem tagadom meg a fajtámat.
Előbb találkozunk,egymást lőjük?:)
Van egy ártalmatlan sportpisztolyos ismerősöm,most őt szeretném megnézni edzés közben.Pisztollyal még nem lőttem,szerintem azzal béna lennék.

Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom 2009.12.10. 12:31:42

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
szia. nálunk 2 generáció óta beválik a 10 dkg=8 ek. mérce. szerintem próbáld ki :)

Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom 2009.12.10. 12:32:44

na, még lemaradt: kristálycukorból laposabb, lisztből púposabb legyen az a kanál....

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.10. 12:42:44

@Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom:
Köszönöm!!! És a méz? Azt is meg szokták adni néha kanálnyi mennyiségben,nem?
Persze fel kéne menni vmi. sütő-blogra,de messze még karácsony!:)

Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom 2009.12.10. 12:48:01

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: hát jót kérdeztél, nem tudom, hogy méznél mi a váltószám...
a karácsony pedig már csak 2 hét :)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.10. 16:26:56

Igen.Új történet,az a címe,hogy Kabát.
Nekem feljebb,mert nő vagyok,és így látom előttem a gépen.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.10. 19:46:53

@lac1: Copf, de milyen? Egyszer egy buszon tanultam meg franciafonást csinálni, miközben az akkor tízéves néptáncos lányomék Marcali felé utaztak fellépésre. az innen másfél óra, addig a buszon utazó két kísérőnek ( az egyik én voltam, a másik édesanyám szomszédja) be kellett fonni az n+1 kislány haját. Szomszédasszony megmutatta, a következőt már magam csinálhattam. Mire a busz odaért, minden leányzónak be volt fonva, szalagcsokrozva a haja.
Később aztán fonták egymásnak, és ha két ágba, akkor a cikcakkos választék volt az alap. Amit sosem tudtam megtanulni, az az volt, hogy olyan legyen, mint a Julia Tyimosenkónak (vagy hogy hívják), de a lányok még olyant is fontak, hogy az egész fejükön körbe-körbe vékonyan be volt fonva, és a vége kontyba tekerve.

lac1 2009.12.11. 10:08:39

@miriamele:
Marcali? Akkor valószínűleg az Együd Árpád Gyermeknéptáncversenyre esetleg?
Azt tudod, hogy a néptáncos lyányok miért feltekerve - vagy épp kiengedve hordják a fonott hajat?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.11. 11:03:17

@lac1: Nem, nem az volt, hanem valamilyen találkozó. 16 éve volt, nem emlékszem már rá.
Kor szerint, tájegység szerint, és persze a leányok kedve szerint hordják a hajukat. Ha jól számolsz, akkor most már a leányzómnak menyecskének kellene lennie, tehát csak feltekerve hordhatja a haját, sőt kendő alatt. az más kérdés, hogy nincs férjnél.

lac1 2009.12.11. 12:12:11

@miriamele:
...mert 3 évvel ezelőttig rettentő sokat jártam oda...
Amúgy éppen hogy nem kényük-kedvük szerint, a zsűritől (ha értett hozzá persze) meg is kapták a magukét.
A befont haj egy kígyót formázott, az idősebb, de inkább a családos (férjezett) nőknek feltekerve volt, mint egy feltekeredett kígyó - ugrik, hogy támadja a tojásait (?) védő ellent. A kiengedett haj meg egy el nem "kötelezett" kígyó, leng, mozog.
Ezt még Csíkvár Józsi mondta nekem - vagyis hallottam egy értékelésnél.
A kendőről már nincs semmi értékelhetőm.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.11. 12:21:44

Ugye, akinek "bekötötték a fejét",az attól fogva kendőt hordott.Aki csak menyecske volt,az hátul kötötte meg,akinek már volt gyereke,az elöl.És 20 évesen játszotta az öregasszonyt.

lac1 2009.12.11. 16:54:11

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Na, ez jó, a kendőst nem ismertem. De a táncban tényleg csak "játszotta" az öregasszonyt. Abban a korban már nem táncoztak...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.11. 20:13:18

@lac1: Dehogynem, még az öregasszonyok is, persze az öregemberekkel. Van öreges csárdás. A konty meg szerintem kígyó nélkül is jelezte a férjezett állapotot. Asszony nem járhatott főkötő/kendő nélkül, tájegységtől függően. Leány nem hordhatta menyecskésen a fejfedőjét, még olyan helyeken sem, ahol a lányok sem jártak "hajadonfőtt".
Két copfba font hajat a kicsi leányok viseltek, a nagyleányfonat egy.
Nagyanyám még feltekert fonott kontyot viselt, azon kendőt, bent a házban is, és ha nagyon meleg volt, nem kötötte meg. Miután nagyapám meghalt, 66 éves volt nagyanyám, levágatta a hosszú haját, divatos frizurát csináltatott, és többet nem vette fel a kendőt, csak ha hideg volt.
Viszont haláláig fekete ruhában járt, azaz tíz évig.
Persze a férfiak/fiúk viseletében is megvolt a különbség,azt hiszem csak akkor hordhatott rozmaringcsokrot a kalapjában a legényke, ha volt már "szeretője", azaz 13-14 éves korában.
Lányom jobban tudná.

lac1 2009.12.11. 22:16:17

@miriamele:
Ki akarod velem beszélni, hogy nálam mi az "öregasszony" korhatára, vagy...?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.12. 09:22:59

@lac1: eszembe se jutott, egyszerűen leírtam, amit tudok. Nemcsak puritán vagyok, hanem naív is...:-)))))

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.12. 10:21:49

@lac1: Szokd meg, hogy Miriamele mindig pontosan azt mondja,amit gondol. Nála nincs hátsó szándék(rossz szándék),ő puritán,naív királylány.Ezért társalgunk mi külön,ami egy kicsit hízeleg is a hiúságomnak.Én még nem vagyok annnyira puritán,hogy ilyen világi hívságok ne érintsenek meg.

lac1 2009.12.12. 14:54:17

@miriamele: @nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Dicséretes tulajdonság.
De!
Ez nem puritánság, vagy naivság, hanem csak annyi, hogy ha egyről beszélünk, akkor egyeztessük az értékeket.
Képzeld el, ha a jenkik lábban mérve csinálnák meg az űrállomás egyik elemét, az oroszok a másikat metrikusban, hogyan kapcsolódnának össze?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.12. 18:52:53

@lac1: De ahol már érzelmek is vannak,nem csak matematika,ott elég nehéz az "óráinkat összeegyeztetni",nem?
Kitalálni,hogy a másik mire gondol,teljesen lehetetlen,még akkor is,ha jól ismered.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.12. 20:03:29

@lac1: Ennél már csak az gázabb, hogy a jenkik meg az angolok, akik mind a ketten lábban, vagy miben számolnak, nem tudták összeegyeztetni a dolgaikat, mert az amerikai mértékegységek és az angol mértékegységek az azonos nevükkel ellentétes módon különbözőek. Bele is esett az egyik Mars szonda egy szakadékba. Tanulság? Még ha meg is beszéljük, hogy mit értünk min, sem biztos, hogy ugyanazt értjük rajta. :-)))))

lac1 2009.12.12. 20:57:14

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Az igen, de az eredeti témánál maradva az "öregasszony" korhatár ettől mentes, nem?
(Hacsak nem vesszük figyelembe:
- a hölgyek sajátságos viszonyulása ehhez a témához
- a múlt évszázadban más volt az öregkor határa - vagy most mondjuk Svédországban és mondjuk Burundiban)

lac1 2009.12.12. 20:59:16

@miriamele:
Ezt nem hallottam, de ha a metrikusat használták volna, akkor...
Csak az a fene nagy öntudat, vagy akármi.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.12. 21:28:51

@lac1: No akkor mi az öregasszony korhatára? 10-es számrendszerben kérem.

lac1 2009.12.13. 00:02:15

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Tehát akkor MA és MAGYARORSZÁGON

szerintem

60 évnek gondolom. És azon túl a matrónáig, de a két halmaznak vannak közös elemei.
Azalatt mondjuk ö... ö... ö... (középkorú semmi esetre se) "változó korú" az jó szó?

Irodalom:
www.fo.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto_1/ezoterikus_irodalom/eletkor_a_noi_let_tizenharom_archetipusa

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.13. 10:54:33

@lac1: Mielőtt megnéztem a könyvet, előtte is hasonlóra gondoltam.Ha jól mennek a dolgok,(anya,feleség,munka,hobbi),akkor 20 éves vagyok,ha nem,rohamosan öregszem.Ez már vmi. kaméléeon effektus.Ilyenkor jön jól a csador.:)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.13. 11:28:01

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Én már akkor sem vagyok fiatal, ha jól mennek a dolgok...
Képzelj el egy kaméleont csadorban. De nem ám valami vénasszonyosban, fiatalasszonynak való csábosban, amiből csak a szeme látszik ki. :-))))
Nincs már rajtam a gipsz, de még mindig dagad a lábam, és nem nagyon tudok sietni, de lassan járj...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.13. 11:36:47

Azt üzeni sántító kisfiam,hogy sürgősen állj neki kalciumot és d-vitamint szedni,nagy adagban!Egyetértek ,gyorsabban fog gyógyulni!A kalcium természetes eredetű legyen, ne pezsgőtabletta!:)
Egy zöld csador jól állna neki:),de annak más a neve.A burka lehet zöld?
OFF Meghívattuk magunkat anyukámhoz ebédre.

lac1 2009.12.13. 16:43:41

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Tényleg 20 éves vagy?
Dehogyis kaméleon, ez valami vegyi folyamat az agyban, ha fáradt az ember, másféle/mennyiség választódik ki. Egyél csokit, az általában segít, ha rossz a kedved.

lac1 2009.12.13. 16:48:28

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Én ezt akarom megrendelni, mert utána olvastam a D-vitaminnak, abból is természetesen a D3-nak, mert ugyebár a D2 az az élelmiszerekben megtalálható, de a D3 meg a bőrben képződik napsütés hatására, neve kalciferol, és szteroidszármazék.
(ezt nem MOST néztem ki a netről esküszöm)
Az alap étrendkiegészítők és vitaminok hordozóanyaga viszont vesekövet okozhat, ezért én olyant kerestem, ami nem ilyenre épül, és ezt találtam:
www.egeszsegbolt.hu/355-etrendkiegeszitok/1542-bioco-folyekony-kalcium+-d3-vitamin.html

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.13. 17:19:10

@lac1: Én igazából a gyógynövényes vitaminokban vagyok otthon,mi az alap kiegészítők-és vitaminok hordozóanyaga?
Amit mutattál,annak ugye szója,egyre többen allergiásak a szójára,ezzel is vigyázni kell.(szennyezett)

lac1 2009.12.13. 19:18:55

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
A pontos nevét ne várd tőlem, de annak idején, amikor elkezdődött az a fene nagy pezsgőtabletta korszak, akkor olvastam, hogy ez a veszély fennáll. Természetesen nem egy darabtól, nem is hónapig tartó fogyasztástól, de...
Azóta tartok tőlük, sajnos amikor néha-néha veszek egy -egy dobozzal, akkor rengeteg vizet iszom, napi 2-3 litert, plusz még az egyéb folyadékokat.
A szójával meg nyilvánvalóan vigyázzon aki allergiás rá.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.13. 22:07:51

@lac1: Igaz, a pezsgőtabletták nagy része nem szívódik fel,de ez hosszú idő után gond.A calcium pezsgőtabletta meg allergiás tüneteknél,nagyon jó.
Egyéb folyadékok?:)

lac1 2009.12.13. 22:24:00

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Nyilvánvalóan mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat, allergiás rohamnál a kalcium pezsgőtabletta által nyújtott előny ígérkezik nagyobbnak a hordozóban rejlő hátránynál.
De továbbra is vallom, hogy a normál élelmiszerekkel is több vackot viszünk be a szervezetbe, mint kellene, ezért amit tudok - én legalábbis - kerülök.
Nem végletes példa, de ásványvizet, és általában szénsavas vizet soha nem veszek, még ünnepnapra sem, Karácsonykor, névnapon a gyümölcslé a nyerő, kivéve a Traubit. Bár azzal más gondom van, de hát... gyarló vagyok én is.

lac1 2009.12.13. 23:23:38

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Én az ilyenben nem annyira hiszek,inkább eleve nem is viszem be.
Például azt mondta a hentes, hogy a legtöbb "méreg" a zsírban kées felszaporodni, mert ott nem igazán vannak erek amiben vérfolyam kiürítené a salakanyagokat, ezért én pl. csakis száraz húsokat eszek - szalonnát is csak néha. Abból is kiválogatom a boltban azt, amiben a legkevesebb a zsír. Ha én ffőzök, akkor éles késsel teljesen leszedem a zsírt, sőt, még a színhús t is szétválasztom a hártyák mentén, és azt is lehetőség szerint leszedem. Mármint a hártyát.
AMC/Zepter edényben csinálom - még ha nem is mindig az előírás szerint.
Ugyanígy a sertés hasa alját is kerülöm, mert a hentes szerint ott a legrosszabb a... a.. a... minden, mert a gyesznónak rövid a lába, szeret feküdni a saját mocskában, ergo a hasa érintkezik állandóan trágyával, ami megint nem egészséges, a disznóban relatíve OTT halmozódik fel a legtöbb vacak dolog.
Hát... imigyen.

lac1 2009.12.13. 23:24:22

@lac1:
Uhhh... egypár hiba...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 07:53:22

@lac1: Én nem eszek disznóhúst.Csirkét is alig.A narancsbőr meg jön magától.
A méreganyagok az embernél is így működnek.A gyönyörű gömbölyű zsírcseppecskék magukba zárják a mérget.
Olvasd el ,amit vmelyik blogomban írtam egy új,fogyasztós MLM-játékról.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 08:43:41

@lac1: Aki febr. 29-én született, annak minden nap van egy perce,ami az övé(ebből a percből jön össze a 4 évenkénti egy nap)Minden nap van egy születésperced!:)

lac1 2009.12.14. 17:46:51

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Akkor minek élni? Gyesznóhús királyság, csirke is, futni, mozogni, nem üldögélni.
A véleményem szerint az ember nem a gyesznóhústól hízik, pláne nem mérgeződik. Ne torta, ne tészta, ne kenyér, vagy csak módjával. És ne este.
És bicikli. Na de nem 2 kör a ház körül, hanem eltekerni 30 kilométer messzeségbe, mert onnét haza is kell jönni. A ház körüli futás csalásra kényszerít, közel az otthon, bármikor abbahagyhatod.
30 kilométer távolságban ez nem működik, kénytelen vagy hazatekerni.
:-)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 17:56:22

@lac1: Azért nem eszem,mert nem szeretem.A zsíroskenyeret igen.
Most lerombolom a pozitívumaimat:-utálok biciklizni.Csak.Ha elmegyek valahova,onnan még haza is kell jönni,az a szörnyű.
Nagyobb gyerekem mountain bike-kal évekig versenyzett, a versenyeken ott voltam,a bicaja többe került,mint némely ember autója,de nekem ne kelljen.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 19:05:57

@miriamele: OK.Sielek.
Holnap Pestre kell utaznom.Soha életemben nem voltam busszal Bp.-en.El fogok veszni,vagy nem fogok elveszni?

lac1 2009.12.14. 19:35:22

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Én sem. Meg remélem nem is fogok.
Fúj Pest, fúj.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 19:40:26

@lac1: Azt hittem,még le is fogtok szőke nőzni!
Köszönöm az együttérzést.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.12.14. 20:53:04

Én csak gyalog tudok tájékozódni Budapesten. Bezzeg a lányaim...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 22:32:37

@miriamele: Holnap este 6 után odaérek,tök sötét lesz,óriás táskám,és utazhatok.Kisfiam szabályos itinert rajzolt:-itt le kell menni a lépcsőn-itt fe a lépcsőn,és jól szórakozik.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.12.14. 22:36:22

@lac1: Ne tudd meg.Két éve fiatalítás céljából gyönyörű szőke lettem.jól állt,az eredeti hajszinem szőke,még régről,mindenkinek tetszett.(KIvéve a férjem)Annyi hülyeséget csináltam,mondtam,gondoltam,hogy az agyam is szőke lett,esküszöm.Most szolíd barnát játszom.
süti beállítások módosítása