HTML

BEZERÉDJ AMÁLIA

Minden nézőpont kérdése.Az én nézőpontom egy kicsit más, mint a többieké.Ez gyerekkoromban zavart egy egy kicsit, mára jól elvagyok vele.Az élet apró dolgai a nagy dolgok,nézzük őket másként.

Friss topikok

  • Yato Squaw: Én is szomorúan tapasztalom, időnként benézek reménykedve ... Kicsit pezsgünk az epreskertben, néz... (2010.12.10. 20:46) fittness
  • A Tyne folyó déli partja: @_John_Doe_ ÚJ NICK!: nem SZERETEK főzni. de attól még főzök, csak gyorsan, egyszerűen elkészíthe... (2010.08.21. 12:48) Ha egy héttel később tör ki a vulkán...
  • lac1: @nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Pofátlan volt a tanárával. (2010.04.18. 20:01) Szatír a kertvárosban
  • lac1: @Animacs: Valami hasonló. De egy sógornővel pl., akivel semmilyen kapcsolatom nincs, attól csak a... (2010.03.04. 18:07) AVATAR
  • miriamele: Az ész megáll. (a nevelőszülős témához) (2010.02.04. 16:23) "Bementem a tanácsba"

Linkblog

Ha egy héttel később tör ki a vulkán...

2010.04.18. 18:55 nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu

-akkor még mindig Angliában lennék.Nem igyekeznék vonatot keresni,ami hazahozna,az biztos.

Mivel sógornőm kint él két éve, férjem idejét látta,hogy meglátogassuk.Engem,mint a család passzív pénzkereső tagját,egyéb érdemeim elismeréséül hívott meg magával.A repülőjegy 7000 ft. volt,a reptéri illeték,biztosítás,egyéb marhaságok végül is 22000 ft-os repülőjegyet hoztak ki végösszegnek.Ez sem sok, autóval a kétszerese lenne.

Pozsonyból indultunk,mert Bristolba innen volt a legegyszerűbb eljutni.A  reptéri személyzet viselkedésére a méla undor kifejezés a legjobb szó,utálom,ha ok nélkül utálnak.De aránylag gyorsan be-és felszálltunk,és most jön az érdekes:-majdnem féltem.Soha nem féltem repülőn,sőt kifejezetten élvezni szoktam a nekifutás gyorsaságát,azt a rohanást,úgyhogy teljesen meghasonlottam  önmagammal.Esküszöm,eszembe jutott Bukovszky,a pilóta,odafönn!!

Talán azért aggódtam tudat alatt,mert most először a kisfiam is velem repült? Na de ő aztán élvezte,eszébe sem jutott,hogy félni is kellene.Anyuka őt jól felkészítette.:)

Amikor felszálltunk,esett,leszállás után pedig egy hétig Angliában 15-17 fok meleg,gyönyörű idő volt.Sőt,ma 20 fok volt,most mondta sógornőm.

Nos,reptéren buszra szálltunk,igen Miriamele,vettem két felnőtt és egy gyerek jegyet (teljesen egyedül) :)))a vasútig,és onnan utaztunk Bathba.Ez a város a világörökség része,úgy is néz ki.Sárga homokkőből épült,2000 éves az első fürdője,azt mondjuk a Spektrumon láttam,hogy milyen gyönyörű. A parkokban valakik nyírják a füvet valamikor,mert mindig egyformán gondozott,először azt hittük egyáltalán nem szabad rámenni,de délután már kint feküdtek rajta az emberek,és piknikeltek,játszottak a kutyákkal,gyerekekkel.Nárcisz mánia van, minden tele van csodás nárciszokkal.A minden az úgy értendő,hogy az árokpart,a folyópart,a kiskertek,minden. A gyerekek belemehetnek,egyéb kár nem esik bennük,senki nem szedi le őket.Senkinek nem jut eszébe,hogy haza kéne vinni.A parkok állandó részei még a mókusok is,szelídek,és jönnek ennivalót kunyerálni.Ennél több mókus csak a Hyde-parkban van.

Sógornőm lakása kicsi,ketten bérlik egy kínai lánnyal,fejenként 300 fontot fizetnek érte. Plusz a rezsi,ami viszont kevesebb,mint nálunk.Éjszakai árammal fűtenek,állandóan meleg van.S.azt mondja,0 fokig bírják az angolok a hideget,aztán megfagynak,nincs átmenet.Egyik nap kirándultunk a tengerpartra,ami náluk azt jelenti,hogy vonatoztunk másfél órát,(igaz padlószőnyeges vonattal,)szóval leértünk,én az itthoni téli dzsekimben,férjem bőrdzsekiben--és az angol gyerekek meztelenül fürödtek a tengerben!!!!! Igaz,a szülők csak mezítláb rohangáltak ott,de egy szál pólóban,rövidgatyában,saruban.És mindnek piros volt már a hófehér bőre,hát...nem vagyok fóka azt hiszem.

Elmentünk megnézni egy sziklát, mert ők erre komoly programot szerveznek,még szerencse,hogy csodaszép nádfedeles kőházas falukon mentünk keresztül,minden háznál birkák,tényleg,mint a filmekben.Mára ennyit,folyt.köv.

353 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitcsinalegy40evesnyugdijas.blog.hu/api/trackback/id/tr251932191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lac1 2010.04.18. 20:00:16

Nahát... első!
:-)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.19. 07:09:03

Anglia gyönyörű tavasszal. Biztos, hogy jácint? Nem nárcisz?
Szerintem a jácint fázik Angliában.
Várjuk a folytatást!!!!!
És ugye, nem olyan szörnyű dolog élesben kommunikálni?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.19. 13:47:23

@miriamele: Meghülyültem!!! Írni akartam,hogy daffodils,de nem voltam benne biztos,ezért beírtam a jácintot!!!!Évekig voltam virágboltos!!!! :)))Kijavítottam:NÁRCISZ.
Nagyon nehezen értem őket.Volt 1-2 old lady,ők nagyon szépen érthetően beszéltek,pl.:boltban, velük tudtam rendesen kommunikálni,de a megértés élő szóban nagyon nehéz.Viszont beszélni már nem okozott gondot,ez nagy eredmény.

Animacs1 2010.04.19. 17:16:58

a virágok nem megrongálásáról viszont eszembe jutott, h. itt szombat reggelre éppenséggel kiszedték a kertészek által szépen belerakott, épp kibújó virágokat az egyik tartóból, és leszórták a földre...kettőt láttam a járdán, azt visszaültettem, de a múlt héten még tele volt...szerencsére a mellette lévő tartóhoz nem nyúltak, ott továbbra s szépen vannak a a virágok.
én meg nagyon hozzáértőként a ládámba nagyobb virágot vettem, mint ami kéne bele, meg sokat is...amit kiraktam, azok jönnek, meglátjuk, mi lesz, viszont van egy csomó íriszhagymám, amit nincs hova raknom. esetleg beleültetem a kiszedett virágok helyére...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.19. 17:29:21

@Animacs1: Komolyan,az egész város tele van virággal,és senki nem bántja őket.Legalábbis nem olyan szinten,mint itthon.Neked nincs kicsi kertecskéd?Sógornőmnek van,de ő nem ültet,csak gyönyörködik.Tipikus sorház,elő-hátsókert.
Jobb lenne,ha most beszereznél a növényednek egy megfelelő méretű edényt,meghálálja.Úgy vannak vele,mint mi a nagyobb vagy kisebb cipővel!:))))

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 18:19:01

nekem nincs kertem, ez lakás, nem kertes ház. ládát meg nem lenne hova rakni akkorát, ami kellene nekik...
itt is van virág, pont ezeket bántották most. tavaly nem emlékszem ilyenre, most valaki idióta kiborította őket.

lac1 2010.04.19. 21:50:19

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Én is szívesen dolgoznék virágboltban - ha meg lehetne élni belőle.

lac1 2010.04.19. 21:51:29

@Animacs:
Hát akkor ne értsd félre, de holnap megyek a felfedezett helyre bambusz rizómát szerezni ásóval, suttyomban.

A Tyne folyó déli partja 2010.04.20. 10:34:55

@lac1: ezek nem hiszem, h. szerezni akartak, valaki hazafele tartott buliból, és kiszórta. különben nem a földön találtam volna meg párat...
amúgy tavaly, mikor beszereztem a ládát, meg mondtam, h. virágokat akarok a teraszra, a votl barátom is rögtön ezzel jött, h. szedjem ki a ház előtti ládákból. nem szedem, szépek ott azok.
viszont az íriszeimnek akartam beszerezni ládát, csak nem tudom,megéri-e, mert túl sok van, a hely meg kevés. így viszont csak elpazarlom őket, túl sok virághagymát vettem, nem igazán értek hozzá. pedig kertünk is votl otthon, meg telkünk is (zöldségekkel:)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.20. 12:04:52

@lac1: Óvatosan a bambuszrizómával, hacsak nem akarsz pandaként bambuszerdőkben élni. Valahol írtam már, hogy óvatos kertész kútgyűrűbe ülteti.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.20. 20:31:31

@lac1: Akkor még meg lehetett.Hosszas vívódás után lemondtam róla,ma már annyi van belőlük,mint a sár.
Mekkora ásót viszel a suttyombanhoz?:))))))))

lac1 2010.04.20. 22:05:51

@Animacs:
@miriamele:
@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:

tulajdonképpen elkészült a kertem, nem szándékozom már semmit csinálni benne, most hoztam el egy részét a bazi kényszerszárított orosz fenyőből készült kerti asztalom egy részét, egy kerti grill+bogrács tűzhely kialakítása van, meg ilyen apróságok. A bambusszal úgy vagyok, hogy a kútgyűrű nekem is eszembe jutott, de amikor ilyent látok:

marvell.index.hu/imgfrm/1/5/8/0/BIG_0006311580.jpg

akkor nem érdekelne, hogy elszaporodik.
Ám, már nem a kútgyűrű a megoldás, hanem ez:

www.bauplast.hu/bambusz.html

Egy méretű ásóm van, meg egy fejsze...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.21. 18:01:47

@lac1: Ez jó.Akkor ma ásol.Meg holnap is.Meg utána is.:))))Láttam egy képet valahol,amin egy kerti utat szegélyez kétfelől,olyan mint egy lugas,gyönyörű úgy is,és akkor duplán telepíthetnéd.:))

A Tyne folyó déli partja 2010.04.21. 19:39:03

én meg most itt irigykedem, h. egyáltalán van kertetek. nekem csak egy teraszom van, és oda is csak reggel, pár óráig süt a nap.
majd legközelebb kertes házat veszek, ez a mostani az első lépés a property ladderen. (amit mindenhol emlegetnek. erről ennyit, h. "nyugaton" nem vesznek saját lakást, házat az emberek, hogyne, az nem, akinek még nincs meg rá a kerete, utána ugyanúgy nyögik a hitelt. és inkább azt, mint az albérletet.).

ja, és szorítsatok nekem hétfőn, lesz az első pénzügy vizsgám, ma egésznap gyakoroltam, és nagyon elfáradtam benne. (mert ilyen nagyon jól oldották meg, h. összevissza van az info, és keresgélni kell. a legtöbb idő azzal megy el..pedig ki dolgozik manapság papíron??( na mindegy, szóval szorítsatok majd.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.21. 20:59:17

@Animacs: Szorítunk neked,szerinted nehéz lesz?

Kert:-Most néztem egy másik blogban pitypang-méz receptet.Szombaton,angoltanulás és pályázatírás közben(borzadva gondolok rá:helyett),kákicsot fogok szedni,és mézet főzök belőle.Ezt most nem rontottam el tényleg pitypang,és felénk kákicsnak hívják.Majd küldök nektek is,ha jó lesz:)))))))))))

lac1 2010.04.21. 22:16:26

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Mégse. Ma biztosan nem ástam, ezt észrevettem volna...
Amúgy ez egy bazi drága dolog, 1600+fa /m...
Kerestem hirtelen helyette mást.
Hasonló, drain lemez, vízszigetelésre használják, az olyan 3-500 HUF/m2.
Ez már barátibb.

lac1 2010.04.21. 22:17:11

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Ha balul ütne ki a rizóma-szerzés...
;-)

lac1 2010.04.21. 22:19:53

@Animacs:
Milyen pénzügyi vizsga? Amúgy szorítok, persze hogy!
vagyis:
Mi az hogy? Nagyon is!

A Tyne folyó déli partja 2010.04.22. 10:17:54

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: nem tudom. mert a munka során egyszerűbb,ugyanis ott benne van a gépben, a programban, viszont nekem a mögötte lévőt is tudnom kell (ami nem baj, viszont a vizsga olyan, h. papíron mindent, és néha azért rontom el, mert nem találom meg a hozzávaló infót, totál összevissza minden).
plusz a napi munkában ezt ritkán csinálom, mert mi egy nagy cég vagyunk,és a pénzügy több csoportra van osztva,és mindenki csak egy-egy részfolyamatot csinál. 8azért is kezdtem el a tanfolyamot, h. az egészre legyen rálátásom.)
@lac1: pénzügyön dolgozom, és belekedztem a hozzávaló képesítés megszerzésébe.

A Tyne folyó déli partja 2010.04.22. 10:21:36

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: itt árulnak pitypangszörpöt. egyszer vettem, borzasztó volt..

ja, még a vizsgához. nagyon okosan gyakorlófeladatokat alig adnak (neten sincs), ami meg van, három darab, azok előző évekre vonatkoznak, a szabályok is mások...jól lehet így gyakorolni...azért bizakodom, ez egy ilyen elővizsga, h. mehessek a rendesre...
egyébként az lesz, h. a bruttó fizetésből hogyan lesz nettó, mi számít adómentes jövedelemnek, hogyna kell elszámolni,ha valaki táppénzen van, mire kell tb-t fizetni, az egyes levonások adó előtt, vagy utána kerülnek -e levonásra (mármint, ez azért fontos, h. az adót helyesen tudjam kiszámolni), meg mi van, ha valaki meghal, változik az adókódja, stb.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.22. 18:58:57

@Animacs: Honnan jutott eszedbe a pitypangszörp? Ha már szörp, nemsokára virágzik a bodza, bodzavirágszörp. Hm?
Vagy, hogy az Angolhonban is megtermő növényekre gondoljunk. Mentaszörp sok citrommal?
(Hogy van a bodza angolul? ELFELEJTETTEM!!!!)

A Tyne folyó déli partja 2010.04.22. 21:10:23

@miriamele: nsocsi mondta,h. kákicsot fog szedni, az a pitypang feléjük.
én a bodzaszörpöt sose szerettem, pedig gyakran csináltak (a mama leginkább).
mentaszörpöt még nem ittam, főleg nem citrommal, azt én teának szoktam, igazi mentából 8a kertből mármint), minden ízesítés nélkül.
mikor veszek néha filterest, sose érzem, h. olyan, nálunk a mentatea volt az úgymond általános ital. sőt, rendes teát nem is nagyon ittunk, ez mindig fogalomzavart okoz, mert az technikailag ugye nem tea, hanem főzet. a tesóm barátnője mindig ránk szól, h. nem a teát hívjuk teának, mert nálunk a növényi főzetek voltak azok:)
elderflower, elderberry, amúgy.

A Tyne folyó déli partja 2010.04.22. 21:11:18

@Animacs: ja, és ez az elderberry hivatalosan "fekete bodza", ami nem tudom pontosna, miben különbözik az otthonitól, de van errefele.

lac1 2010.04.22. 21:50:14

Na

kiváló anyagot találtam a bambusz túlburjánzás ellen, a neve drain lemez, 450HUF volt egy m2.
Dupla vastagságnyit vettem belőle, leásom, a teteje kilóg a földből 5 centit (kb.) kívülre először akác (-nak nevezett valami fa) gyepszegéllyel, hogy a nap ne egye szét, de az pofátlanul drága, és alig volt beitatva védőszerrel, így beton szegélyt teszek körbe, annak meg nyugodtan lökögetheti a gyerek a fűnyírót.
És felébe sem kerül, és festeni sem kell.
Ja, és rizómát sem kell "szereznem" a munkatársam elárulta, hogy neki van bambusza, holnap reggel hoz egy csomót, már vagy 20-30 centi magasak. Hétvégén ások, ültetek.
___________________________________________
A mentaszörp érdekelne engem is. Lehet olyant venni?

A Tyne folyó déli partja 2010.04.22. 22:31:13

@lac1: nekem meg az jutott eszembe, h.a múlt vasárnap voltunk egy park show-n, és hoztunk onnan bambuszt:) de gyökere nincs, csak maga a "törzs". lehetett belőle "szobrokat'" csinálni, csináltnk is egy modernista alkotást:)

_John_Doe_ 2010.04.22. 23:48:22

Érdeklődéssel olvasom a kerti beszámolókat, sajnos újra kertépítés előtt állok, minden linket végignézek. :)

A héten kipróbáltam az M6 új szakaszát, sikeresen be is mértek. Szerencsére csak gurultam, ráadásul az utolsó igazolt sebesség túllépésem már több, mint 3 éve volt, jogsi nem ugrik.
Az érdekes a dologban, hogy a motorosrendőr a leálló sávra állított le. Aztán ott brékelt mellettem vagy 10 percet, sokkalta veszélyesebb volt, mint az én gyorshajtásom.

Rendőr mondta hány pontot kapok érte. Mire mellettem a feleségem, "akkor fel is írhatja rögtön a pontgyűjtő kártyára".

(Sosem gyűjtöttem a pontokat, mondván: aki rá van szorulva úgysem bír sokat gyűjteni, aki meg bőven gyűjthetné, az leszarja. Mire a sógornőm: "én rá vagyok szorulva, te meg bőven tudnál gyűjteni, de leszarod. Akkor itt vannak az én kártyáim, gyűjtsd nekem", és ideadott gyorsan pár fajtát.
Na, azok kerültek elő az iratokkal együtt a kocsiban.)

Ha tudtok helyet, ahol olcsón lehet venni 40-50db 2-2,5 méter magas, sövény oszloptuját, szóljatok.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.23. 05:49:13

@Animacs: mentatea. Mi is azt iszunk mindig. Nyáron szoktunk rá egyszer, amikor olyan meleg volt, hogy lerohadt rólunk még a fügefalevél is. Akkor jutott eszünkbe, hogy a sivatagban a beduinok forró mentateát isznak. Nosza, csináltunk is, meg is ittuk, le is hűtött bennünket, innentől mentatea illetve főzet ezerrel. Először ízesítve, most már csak úgy magában. Mentás limonádét is szoktunk inni, amíg a lányok kicsik voltak. Ugyan van kertem (bérelt, a város másik felében) de itt, a másodikon, ahol lakunk, mindig volt mentám az erkélyen cserépben.
Megcsinálom a kancsó limonádét, és dobok bele pár mentalevelet. Mehet a hűtőbe, lehűl, megisszák, jöhet a következő adag.
A bátyám úgy csinálja, hogy leturmixolja a mentaleveleket, úgy engedi fel szénsavas vízzel készített limonádéval, halványzöld és habzik, mint a sör.
Mentaszörpöt csinálni szoktam, nem bízom a bolti szörpökben.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.23. 05:50:12

@_John_Doe_: Miért tuját akarsz a kertedbe, kényes és nem bírja a magyar klímát.

_John_Doe_ 2010.04.23. 11:57:55

@miriamele:
Dehogynem bírja. Ezeket
kephost.hu/share-00BE_4BD16DF2.html
60 centisen ültettem, az elején öntöztem, aztán azt sem. A tujákkal volt a legkevesebb bajom.

Sövény, bokor stb. mind gondozásigényesebb vagy kevésbé takar.

lac1 2010.04.23. 18:09:06

@Animacs:
Hát... nekem majd pár év múlva lesz akkora, mert azt olvastam, hogy átültetés után 1-2 évig a gyökérre edz a növény, utána a föld feletti részeire.
Holnap ásom a drain lemezt le a földbe...
:-(

lac1 2010.04.23. 18:12:54

@_John_Doe_:
Látod, én az autómosón kívül a rendőrre is sajnálom a pénzt! Ezért inkább lassan megyek. mondjuk a baj nem is a "default" sebességgel van, hanem amikor útjavítás után a tróger útjavítók kinn hagyják a korlátozó táblát.
Na, ott már fizettem én is, igaz, csak az alapot, és azt is kifizette a munkahelyem.
___________________

Ó, látom, az acélpalástos mobil medi ott figyel leásva!

_John_Doe_ 2010.04.23. 21:35:37

@lac1: Ugyan, fizetek annyi adót, hogy az a pár ezer büntetés már nem tűnik fel. Sőt, szerintem a parkolás is többe kerül.
Úgyhogy egy szaros gyorshajtás miatt nem fogom magam idegesíteni. Főleg, hogy a 160-as tempótól még lelkiismeret furdalásom sincs.

lac1 2010.04.23. 21:43:52

@_John_Doe_:
Az elv, John, az elv...!

_John_Doe_ 2010.04.24. 07:32:15

@lac1: Ja, és az nem "acélpalástos mobil medi".

De mindegy. :)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.24. 10:17:08

@_John_Doe_: Nekem csak annyi aggályom van a 2-2,5 m. magas tujákkal,hogy szerinted megmaradnak?Vagy inkább próba,hogy kibírják-e?Az én fiaim most szedik ki a tavaly ősszel elültetett,szomszédból ajándékba kapott terülő tujákat,mert nen eredtek meg.Magyarul tönkrementek,mert túl nagyok voltak.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.24. 10:20:41

@_John_Doe_: Ha megint kötekedésnek veszed,most már felkereslek!!!!De: csak gurultál 160-nal???
Én is szeretnék egy ilyen autót!!!Igen,néha én is gyorshajtok,de nem ennyire:)

_John_Doe_ 2010.04.24. 14:33:56

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Nem igazán értek hozzá, de én úgy tudom, még nagy fákat is lehet átültetni.
Ezeket a tujákat direkt erre tenyésztik. Tudom kell kb. 2 év amíg rendesen meggyökeresedik. A mostaniak 10 év alatt nőttek ekkorára. (inkább az első öt évben nőttek.)
Szerintem fény, víz és trágyázás kérdése a dolog.

Most kezdjük az építkezést, azaz jövő héten még csak a bontást.
Negyven múltam, nincs időm újra 10 évet várni, hogy megnőjenek.
Ősszel elültetem őket, jövő ősszel a költözéskor a nem megfogantakat lehet cserélni.

_John_Doe_ 2010.04.24. 14:46:03

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
:))
A kocsi 300 lóerő feletti, 2009-ben kiadott típus, a kategória legbiztonságosabbjának kikiáltott model.

Hidd el, a 160 semmivel nem veszélyesebb vele, mint egy átlagautóval a 130. Tiszta idő, száraz út, nulla forgalom.
És ezek után lehet hogy nehéz elhinni, de nem vagyok autó mániás. Sőt. Ha elmesélném hogyan "vettem" az előző kocsimat el sem hinnéd.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.24. 19:26:18

@_John_Doe_: Elhiszem,volt nekem is egy 2,5-ös Ford Mondeom.Ilyen "magánúton" én is ki szoktam próbálni.Előzni meg a legbiztonságosabb autóm volt.
Nos,hogy volt az autó vétel?(Én elküldtem a férjemet,hogy hozzon valamit,mindegy,egy feltételem volt csak:automata váltós legyen.Szerény vagyok,mint az ibolya:))))

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.24. 19:27:42

@_John_Doe_: Mi fenyőket vettünk,kb. a fele maradt meg.1-2 év alatt kidobáltuk őket.

A Tyne folyó déli partja 2010.04.25. 16:49:18

@miriamele: pedig nekünk otthon az utcában minden második lakás előtt (nyolclakásos sorházak, kettesével a lakások, előkert közös) van egy-egy, mióta élek. és jól bírják.

lac1 2010.04.25. 18:37:35

Nah,

bambusz elültetve, ennek megünneplésére vettem combot, a cimbi hentes szépen a színhús részéből kanyarított szeleteket (persze már előtte nap tudtam, hogy győzni fogok, és már pénteken megvettem a húst). Saját specialitásként vörösbor sűrítménybe chilit kevertem, meg sót, ebben majdnem egy napot fürdött.
Jól megettük...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.25. 19:57:16

@Animacs: nem szeretem a tujákat. :-((((
Ha egyszer lesz olyan kertem, amibe sövényt is ültethetek, olyan bokrok lesznek benne, amelyek minden hónapban virágoznak. Van olyan is, ami decemberben, meg januárban. És pont a téli jázminnak van a legfinomabb illata. És a májusi virágzó bokrom fehér orgona lesz.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.25. 20:59:48

@lac1: Tudtam,hogy ma egész nap kertészkedtek,gratula!Anyukámékhoz nem érkezett meg a traktoros, aki kiskertet felszántotta volna,így a mai napszámom hála a traktorosnak,elmaradt!!:)))
@miriamele: Gyönyörű loncbokraim vannak,mindjárt virágoznak!!!!:)Nem szeretem a tujákat.

_John_Doe_ 2010.04.25. 22:26:50

O.K. nem szeretitek a tujákat. Pedig arra amire nekem kell, a legjobb nővény.

Mert mire is használom? Eltakarom vele a kilátást befelé. Erre esetleg jó lenne egy gyorsan növő sövény is. De a gyorsan növő sövényt szinte folyamatosan nyírni kell. Erre se időm, se kedvem.
Alkalmas lenne a célra egy tégla fal is. Azt nézegetve viszont inkább érezném magam börtönben, mint kertben.
Vagy ültethetnék bokrokat. A jelenlegi kertemben két oldalt azok vannak. Hátránya, hogy mikorra elég magas, addigra iszonyat széles is. Ráadásul ennek is magas a gondozási igénye, és lombhullástól gyöngyvirágig szart sem ér. (nem takar)

Így aztán megértve az ellenszenveteket a tujával szemben, továbbra is ezt a növényt tartom célom elérésére a legtökéletesebbnek.

lac1 2010.04.27. 20:55:05

@miriamele:
Minden hónapban? Melyik az? Gondolom csak a nyári hónapokra gondoltad, de akkor is, melyik az?

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Mondjuk inkább úgy, hogy sokat. Azért azt elárulom, hogy a kerti ágyat még nem rángattam le a padlásról, így, hogy a kert elkészült, kicsit unatkozom. Nem hittem volna, hogy egyszer ez is bekövetkezik...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.28. 06:21:12

@lac1: Úgy van összeállítva a sövény, hogy legyen minden hónapban virágzó bokor benne. És elsősorban a téli hónapokban. (Téli jázmin, december-január)
Tehát 12 nagyságra, növekedésre kb egyforma típusú bokor. Viszont tényleg csak nagy kertekbe valók, mert ezeket a bokrokat nem lehet nyírni.
De gondoljátok meg, a szüleim háza előtt a kertben ötvenéves mogyoróbokrok alkotják a sövényt. Hiába hullatják le a leveleiket, oda nem lehet belátni az utcáról.
De a sövényneveléshez is ugyanaz kell, mint az angol pázsithoz, azaz idő.
És persze tér. Szüleim kertje 800 négyszögöl. az már persze más kérdés, hogy miért nem fér el benne egy fűszál sem, amire én azt mondom, hogy nekem tetszik, vagy nekem kéne.
Mindenféle eldobált körtemagból kikelt egy körtefa. Édesapámnak nagyon tetszett, mert piros levele volt, meghagyta. Mikor már nagyobb lett a fácska, nem voltak piros levelei, viszont nagyon finom körtét termett két évben. Először meg bírtam állni, hogy ne mondjak a körtére semmit, aztán valahogy elkottyantottam, hogy ez a legfinomabb körte az egész kertben, ezzel aláírtam szegény fa halálos ítéletét. Még pár évig küzdöttem az életéért, de ki lett vágatva. Ennyi. Nincs finom körte. :-(((

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.28. 07:08:41

@_John_Doe_: A tuja praktikus.Talán a kék hamis ciprusnak még megkegyelmeznék,de a többi unalmas.Amúgy jó.Viszont az én szomszédaim tujákkal barikádozzák el magukat,így nekem nem kell.:)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.28. 07:10:55

@miriamele: Ezt a körtés dolgot nem mondod komolyan?! Amúgy hiszek neked...:(

_John_Doe_ 2010.04.28. 08:25:32

@miriamele: "a szüleim háza előtt a kertben ötvenéves mogyoróbokrok alkotják a sövényt. Hiába hullatják le a leveleiket, oda nem lehet belátni az utcáról.
De a sövényneveléshez is ugyanaz kell, mint az angol pázsithoz, azaz idő.
És persze tér. Szüleim kertje 800 négyszögöl."

Na igen. Csak azon a környéken, ahol én vettem a telket, egy ekkora, még a mostani nyomott áraknál is több, mint 60 millió lenne, ha lehetne kapni egyáltalán.

Ráadásul egy kerthez nem csak idő, hanem sok munka is kell. A szüleim hasonló méretű kertjében pár éve még a pázsit is gyönyörű volt, igaz minden délután bejárták, és a gyomokat azonnal kiszedték.
Bokrok, díszfák metszve, gondozva.
De látom, ma már nincs ehhez elég erejük.

Engem pedig már a mostani koromban sem tud felizgatni egy kert, nemhogy öregen.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.28. 15:54:08

@_John_Doe_: Én, aki simogatnám reggeltől estig a kertet, egy második emeleti lakásban lakom. Nincs igazság!!!!!

_John_Doe_ 2010.04.28. 16:53:48

@miriamele: Simogatnád. Ja. 10-20 évig. Aztán megunnád, de nagyon. Hidd el!

_John_Doe_ 2010.04.28. 16:59:33

@_John_Doe_:
Szerintem van évente talán 5-10 alkalom, hogy a kert kedvéért megyek ki.
Ebbe nyilván nem számítom bele a kertészkedéssel eltöltött időt, vagy amikor kerti buli van.
Hétvégén rendszeresen sütünk, főzünk a kertben, de az új házban a kemencét és grillezőt is a teraszra terveztük. Még a "medencét" is.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.28. 18:54:02

@_John_Doe_: Ahogy az angol mondja : "I have green fingers." és nem hiszem, hogy megunnám. :-)))))

A Tyne folyó déli partja 2010.04.28. 20:50:31

@miriamele: mindkettő jó, itt a fingerst használják.

_John_Doe_ 2010.04.28. 22:55:04

@miriamele:
I'm afraid I don't have green fingers.

Mondjuk nem is zavar. :)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.29. 12:10:36

@_John_Doe_: Megyek hozzád kertésznek. :-))) De tuja kizárva!!!!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.29. 18:19:32

Ma voltam a szüleimnél, és megnéztem a gyönyörű körtefám hűlt helyét. :-(((((((

_John_Doe_ 2010.04.29. 18:40:47

Ma, gondoltam lemosom a kocsikat. Csak külső mosás!
A befektetés: kb. 3 óra, egy falakon sampon, egy flakon bogároldó, két felni tisztító, áram és rengeteg víz.
Az eredmény: kiábrándító. Elegem van az egészből, a kocsik csíkosak, a fekete borzalmas, a szürke ronda, talán az ezüst értékelhető, de az két napja egyébként is mosóban volt. Azon végül is, nem sokat rontottam.

Azt hiszem autómosóként éhen halnék. :(
Holnap beugrom egy normális mosóba...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.29. 20:10:58

@_John_Doe_: Szólj Lacinak.Ebben ő a profi.:)
De akkor minek neked kertes ház? A férjem is most jött rá,hogy a kötelező fűnyíráson kívül egyáltalán nem látogatja és nem is élvezi a kertjét.Még a teraszra sem ül ki évek óta.Ezért most úgy döntött eladja.Gondolom,a felét, mert a másik fele az enyém.
Nagyfiam örökölt egy házat az első férjemtől.két év után eladta,mert szerinte nem lehet kibírni a házzal járó tevékenységeket.Vett egy lakást az egyik forgalmas utcában.Újabb két év után hol voltam tegnap? A peremvidéken,az utolsó utca utolsó kis házacskáját néztük meg,mert neki madárcsicsergés,fák,fű kell.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.29. 20:14:00

@_John_Doe_: Ti férfiak miért untok meg mindent 10-20 év alatt?A kert pont arra szép,pl.nem? bezzeg a régi jó háborúk,mikor 20 évente le lehetet cserélni az egész pereputtyot,gond nélkül.:)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.29. 20:15:36

@_John_Doe_: Ja,megöl a kíváncsiság,hol vettél telket,a via Appián?

_John_Doe_ 2010.04.29. 21:14:23

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Isten őrizz, forgalmas út mellé nem építünk, csak üzletet. :)

A szülővárosomban vettem, sem az ára, sem a méretem nem extrém, egy teljesen átlagos,
a környék jobb mint ahol most lakunk.

Minek a kertes ház?! Ugye ez nem komoly?
Kell a kert, akár csak a tér miatt is. Ráadásul antiszociális vagyok, (negyven felett minden férfi az) így egyre nehezebben viselném, ha hallanám a szomszéd életét a fal másik oldaláról.

Komolyan, bármit megteszek a szomszédokért, csak ne kelljen velük "barátkoznom". Nyírom a füvet a háza előtt, letolom a havat, átadom a fahasítót, fizetem helyette évek óta a vizet, stb.

lac1 2010.04.29. 21:15:27

@_John_Doe_:

Értem a célzást. Mossad többször, majd rájössz a nyitjára. NEMCSAK a megtakarítás a lényeg a saját kezű kocsimosásban.
Először is kend le "keményviasszal" (amúgy szerintem az már nem is VIASZ), utána sokkal-sokkal könyebb a mosás, a bogarak sem tapadnak meg rajta.
Annyira.
Ha rendesen mindenhol lemosod és utána letörölgeted egy elnyűtt trikóval (pamut), kizárt a csík. Amúgy én az üvegek belső felét utálom lemosni,de eddig a legkielégítőbb eredményt a régi, békebeli poros flakonos anyag adta.
De nem akarlak rábeszélni...
Vidd mosóba.
;-)
Azoknak is meg kell élniük.

lac1 2010.04.29. 21:22:11

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
A legjobb a kerti munka után nézni a MŰVET.
Én szeretem.
És most virágzik a lila akácom...

lac1 2010.04.29. 21:26:53

@_John_Doe_:
Ejha...
Magamra ismerek. Igaz, néha én visszaszólok nekik (szomszédok) amikor kérdeznek valamit...
A hódobálás sajnos rám is vár, mert mind a kettő szomszédom bár még bírja magát, de úgy látom, nemsokáig. Van még talán 3-5 jó évem.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.29. 22:17:00

Úgy kellene,hogy két oldalról ti legyetek a szomszédaim!:)))))))))
@lac1: Múltkor ültettem egy lila akácot.Egy év alatt rájöttem,hogy egy lombos fa lett belőle,de meghagytam.Most tuti,h. akáckám növekszik.:)

_John_Doe_ 2010.04.29. 22:26:13

@lac1: "A legjobb a kerti munka után nézni a MŰVET."

Ez nagyon igaz.
Például amikor a feleségem nyírja a füvet (a fűnyírás ugye női munka) én kiülök a hintára, kezemben egy sörrel vagy fröccsel, és élvezettel nézem a művet. Sőt, már a műveletet is.

Mielőtt valaki megkérdezi, mi a férfimunka:
1. Pipatömködés
2. Vendégek kínálgatása borral
3. Rablófogás

Minden ami ezen kívül esik a háztartásban, az női munka.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.30. 06:25:17

@_John_Doe_: Női munka, az. Csak elindítani nem tudom a motoros fűnyírót, meg betenni-kivenni az autó hátuljából, lévén harminc kiló. A tologatás már megy.

_John_Doe_ 2010.04.30. 07:53:45

@miriamele: Erre való az edzés.

Edzel te rendesen?

_John_Doe_ 2010.04.30. 08:35:18

A tegnap lemosott kocsi, most napfényben még borzalmasabb. Komolyan, még koszosan is jobb volt.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.04.30. 11:09:15

@_John_Doe_: Tologatom. Illetve most jöttem meg kapálásból, és a zsebemben van egy retek!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.04.30. 20:37:29

@miriamele: Szerintem is. De az egyetlen dolog ,amit a férjem hajlandó volt eddig elvégezni,az a fűnyírás volt,hogy vehetném el ezt is tőle?!
Igaz,már szerdán kezdődik,mert akkor kezdi elmondani,hogy füvet kell nyírni,mondja szombatig,akkor egész nap összegzés van,hogy ma füvet nyírt,és szerdáig ismét múlt idő,aztán jelen idő,és így megy ez nálunk gyöngyvirágtól lombhullásig :)

lac1 2010.04.30. 22:23:34

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Láttam olyant, hogy akácrudat (bazi nagyot) ásnak le, a tetején meg egy lovaskocsi kerék volt (vízszintesen), addig felfutott az akác, onnan lógott le fürtökben a gyönyörű virágtömeg.

kep.psharing.com/345494.jpg

Sajnos a perspektivikus torzítást nem tudom kijavítani, mert nem figyeltem és kevés teret hagytam felül.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.01. 11:50:37

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: nálunk a fűnyírás a következőképpen nézett ki.
amíg nem volt gépünk, addig a tesómnak kellett elvégeznie a kaszával, mert az (gyerek)férfimunka. mikor lett gép, és csak tologatni kellett, és sokkal hamarabb készen lett, akkor már rögtön felnőtt férfimunka vált belőle, ezért a mostohaapám vette át, és büszkélkedett, h. ő elvégezte...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.01. 15:01:46

@Animacs: Hogy mondjak valami előrevivőt:
Az összeset falhoz kéne állítani.
BOCS FIÚK!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.01. 15:03:59

@lac1: GYönyörűű.Mire az enyém megnől, arra nem lesz kertem.De jó.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.01. 16:33:13

a kertészkedésről jut eszembe, h. most a tesóm barátnője kitalálta, h. kertészkedik. két poén van benne: 1. nincs kertünk...(kirakott ilyen minirépákat miniedényben a teraszra, de meg fog nőni) 2. panellakásban, a lakótelepen nőtt fel, még erkély se volt, nemhogy kert, abszolút semmi tapasztalata nincs benne, mikor az egyik régi albérletünkben (kertes háznál) találtam egy nagy zacskó trágyát, ki volt akadva, h. én azt el akarom használni a növényekre, mert olyan büdös, szerinte abban kaki van. igen, a földet trágyázni szokták, és nincs ibolyaillata.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.01. 20:33:59

@Animacs: Kaszálni én is tudok, női munka az. Csak azt a fránya gépet nem bírom el, meg nem tudom berántani. Hiába, edzenem kéne. Nem szeretem a gépeket, csak a baj van velük. :-(((((

_John_Doe_ 2010.05.02. 11:52:38

Én még lóval szántottam. :)
Komolyan.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.02. 12:14:35

@_John_Doe_: Itt az öregotthon.Én még mostam kútvizzel,kékítővel öblítve.:)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.02. 14:02:39

@_John_Doe_: Oké.beszéljünk a kertészkedésről,ha arról lehet.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.02. 19:10:34

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Kútvízzel nem jó, az tényleg túl kemény a mosáshoz. Hát, miért áll ott a hordó az eresz alatt? Esővízzel kell mosni. Ahhoz alig kell a szappanyból. És persze a tészta főzővize keményítőnek és kékítő, hogy ne legyen sárga az ágynemű. Bár a nap úgyis szép fehérre szívja. :-))))))))))))))))))))))))
Esővízzel öntözünk is, mielőtt azt mondjátok, hogy a kertészkedésről beszéljünk.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.02. 22:40:00

@miriamele: Annyira szép volt,ahogy a kékítő oldódott a jéghideg vízben.Nem volt nehéz József Attilát érteni utána.:)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.05. 06:25:00

Kész a mentaszörpöm. Kér valaki?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.07. 12:07:28

Talán a hétvégén már lesz bodzavirág, és lehet bodzaszörpöt is csinálni. Aztán már csak gyümölcsszörpöket fogok gyártani, mégpedig először epret.
Lac, ha eljössz érte, kapol belőle.

_John_Doe_ 2010.05.07. 15:28:28

@miriamele:
Bodzaszörp?!

Már értem, miért védted az előző posztban a kisebbségieket.

:))

[ Bocs, magas labda volt, nem lehetett kihagyni :)) ]

lac1 2010.05.07. 17:55:12

@miriamele:
Szavadon foglak!
Egy cukrászdában "értékegyeztetéssel"? Amikor persze arra járok majd, tegyél el egy üveggel olyan magasra, ahol nem éred el...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.07. 19:27:15

@_John_Doe_: Gondolj bele, elindulok bodzavirágot szedni.
Olyan helyeken van, ahol a madár se jár. Nem is merek biciklivel menni, csak kocsival, mert ha kiugrik az útra a vérmedve a kocsiba be tudok szállni és elhajtani, de biciklivel nem. Viszont napokig bodzavirágillat van a kocsiban, de olyan, hogy rá lehet könyökölni.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.11. 17:00:53

Jól van, nem érdekel senkit a bodzás történetem. Akkor ne sírjatok, hogy nincs bodzaszörp. Megyek és megetetem magamat a vérmedvével.

lac1 2010.05.11. 17:47:31

Nálunk EBBEN a pillanatban kezdett esni az eső, ne menj, elázol!
Amúgy én még nem igazán láttam kinyílott bodzát...

A Tyne folyó déli partja 2010.05.11. 21:02:15

@miriamele: én sosem szerettem igazán. pedig nálunk az volt a menő, hideg italként. (melegként mondom, a mentatea).
de a tesómnak adhatsz:)

_John_Doe_ 2010.05.12. 19:30:33

@miriamele:
én még szerintem életemben nem láttam bodzát...

Talán ittam már Apenta bodzát párszor, de nagy hatást nem tett rám.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.13. 06:28:06

@_John_Doe_: Apenta bodza nem is, de az igazi bodzaszörp, az más kategória. És annyira, de annyira egyszerű csinálni! (leszámítva a vérmedvét)Nem is értem, édesanyám miért nem csinált, amikor gyerekek voltunk. Most csinál, mert én csinálok. Illetve megissza, amit én csinálok. :-)))))))))))
Igaz, pesti lány volt, és mivel egy csöpp falubab éltünk, el tudom képzelni, mennyire szokatlan volt neki az egész!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.13. 06:28:45

Faluban, persze. Falubab nincs, pedig viccesen mutatna!

lac1 2010.05.13. 17:31:00

Én a hétvégén próbálok meg bodzát szedni, ha lesz rá időm, mert hát Múzeumok Majálisa van terítéken.

_John_Doe_ 2010.05.13. 21:55:20

Ahol én gyerekeskedtem, tutira senki nem csinált bodzaszörpöt.

Sőt, úgy általában szörpöt. Gyümölcsből befőttet, szilvából lekvárt is, almából pálinkát készítettek.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.14. 11:14:16

Minden kerti és egyéb kinti programomat elmosta az eső. Viszont 25 km-es távon oda-vissza háromszor jégesőbe kerültem, meg sem mertem nézni az autó tetejét.
Ahogy itthon megálltam a garázs előtt, féllábszárig léptem a vízbe, és egész úton, sőt megállás után is dicsértem a románokat, hogy a D. Logan milyen szép magas autó.

_John_Doe_ 2010.05.15. 23:40:56

@miriamele:
Az eső itt is folyamatosan esik, fel is háborodott az asszony mikor kiküldtem füvet nyírni.
De mondtam neki, hogy ha végzett használhatja a hajszárítót. Persze csak vicceltem. Nem használhatja.

A gyorshajtás miatti büntetésem (30 ezer forint) még nem érkezett meg. De ha megérkezik kifizetem, nem úgy mint a többiek.

"175 ezer ügyben több mint 6 milliárd forint közigazgatási bírságot vetett ki idén a rendőrség, de ebből csak mintegy 2,6 milliárdot sikerült behajtani."

A rohadékok persze idáig mindig azt hazudták, hogy nem marad náluk a pénz, de akkor ezt hogy értelmezzem:
"A költségvetési törvény értelmében indirekt módon a közigazgatási bírságokból kell ugyanis előteremteniük 16 milliárd forintot. Ez a rendőrség büdzséjének jelentős része, úgyhogy ha nem változik a helyzet az év végéig, bajban lehetnek."

Úgyhogy hajtsatok gyorsabban, különben csődbe megy a rendőrség!

A Tyne folyó déli partja 2010.05.16. 17:36:44

mindenhol esik???? itt épp elállt, voltunk reggel-kora délután inkább - craft fairen, zuhogó esőben tekertünk haza.

_John_Doe_ 2010.05.16. 21:41:43

Nálunk craft fair (kézműves vásár?) helyett fasza kis homokzsák töltési, szállítási program volt.

_John_Doe_ 2010.05.16. 23:06:05

Viasaton meg a Rain Man-t adják...

A Tyne folyó déli partja 2010.05.16. 23:07:05

@_John_Doe_: olyasmi, de nem csak vásár, sőt az volt a legkisebb része. hanem inkább bemutató, meg kipróbálás, meg reklámozása azoknak, akik tartanak is belőle oktatást. (nem mindenki tart. a csipkeszövő nénik pl. nem).
amúgy itt a folyótól nem kell félni,h. kiönt, mert nagyon mélyen van, maga a meder is, meg még ott vanmellette egy jó nagy emelkedő.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.17. 06:51:11

Nahát azóta is esik az eső, de szombat délelőtt nem esett, és azt gondoltuk, mi kis naívak, hogy lehet menni füvet nyírni hajszárító nélkül. Így szépen bepakoltunk, és elindultunk a dombtetőn fekvő kies gyümölcsösünkbe. Igen ám, de oda el is kell jutni. Ráadásul, mert füves az út, nem is láttuk, hogy iszonyatos nagy sárfolyás van középen. Hála a románoknak, lásd mint fent, át tudtunk menni rajta oda is, vissza is, amit most nem részleteznék, de ahogy kiszálltunk volna, és belementünk volna a levágandó fűbe, bokáig süllyedtünk a sárba. Így hát irány haza, a gyönyörű piros autó színe se látszott, mire kikecmeregtünk. Az első autómosónál magasnyomással lecsapattuk róla a sarat, vicces volt.
Azóta is esik, az eredetileg harminc centis fű boldogan nő tovább, még legalább egy hétig, ha eláll az eső.

_John_Doe_ 2010.05.17. 08:00:55

@Animacs: "itt a folyótól nem kell félni,h. kiönt, mert nagyon mélyen van"

Röhögni fogsz, nálunk is nagyon mélyen van. Csak most nem a normál mennyiségű víz jön benne, hanem vagy 20-szoros.

@miriamele: most éppen nem esik, de fogalmam sincs mikor lehet füvet nyírni anélkül, hogy a fűszálakat gyökerestül tépnénk ki a felázott talajból.

Nem tudom, hogy kimosott szennyvízhálózat megfertőzi-e a kutakat, minden esetre tegnap még vettem plusz 100 liter ásványvizet, biztos ami biztos alapon.

_John_Doe_ 2010.05.17. 16:34:30

Magyarország lassan kilábal a válságból.

Májusi eső aranyat ér.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.17. 20:02:40

@_John_Doe_: úgy értem, mellette a kiépített part az nagyon magas. plusz utána jön egy kb. ugyanakkora domb. úgyhogy a házakat nem igazán veszélyezteti.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.17. 22:28:04

De jó,hogy vagytok!!! Nem tűntem el csak lelki válságban ülök,nyakig.Ez most olyan,hogy ha nem írok,ti akkor is nézzetek be néha.!!Köszi!!!!!!!!!!!!!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.18. 19:32:07

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Én meg megfáztam, és előjött az asztmám egyszerre. Olyan, mintha szívószálon vehetnék egy kis levegőt időnként. Felemelő érzés.

lac1 2010.05.19. 18:20:25

Nálunk a múlt csütörtök óta (tegnap kora délutánig) 175 mm eső esett.

lac1 2010.05.19. 18:21:42

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:

Miaza lelki válság? Kezelésében király vagyok...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.20. 18:08:10

@lac1: ezt kezeld:szerelmes a férjem .nem belém.

lac1 2010.05.20. 18:15:50

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Hát... izé...
Másik nő? Az kicsit bonyolultabb, de nem reménytelen. Amúgy nem is értem, egy verebekre nyíllal lövöldöző nőtől ugyan mi lehetne szexibb???
Azt azonban a figyelmedbe ajánlom, hogy férfihoz mindig a hasán keresztül lehet a legjobban... hozzá dörgölőzködni..

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.20. 18:16:51

@lac1: Nem most annyi esze van a hölgynek,h. az mindent kompenzál

A Tyne folyó déli partja 2010.05.20. 19:47:50

én ehhez nem is tudok hozzászólni...

John?:_Doe 2010.05.21. 19:26:39

Mai esetem a kávéfőzőgéppel.

Reggel látom villog rajta a figyelmeztető csík. Kis ajtó kinyit (mögé vannak elrejtve a napi szinten nem használt gombok, jelzőfények),
szóval kis ajtó kinyit, látom vízkőmentesítést kér.
Az kb. 20 perc, ehhez most semmi kedvem, szerencsére enélkül is működik. Kávé lefőz.

Aztán délben gondoltam, jól esne még egy kávé.
Gépen semmi nem világít csak a hibajelző. Kikapcsolom, bekapcsolom, semmi. Na, hogy rohadj meg, akkor sem fogok vízkőmentesíteni!

Aztán egy óra múlva, egye fene, vízkőtlenítek...
Előveszem a hozzá való cuccokat, kinyitom a kis ajtót, hogy tudjam nyomogatni a gombokat. Mit látok?!
Világít a "kifogyott a víz" is. Aha! Akkor csak ez a hiba. Kis ajtót visszazártam, vízkőmentesítő cuccokat visszapakolom, átmegyek egy másik helyiségbe a flakonos vízért, beletöltöm a vizet, flakon összegyűr, szelektív hulladéktartóba betesz.

Csésze a kifolyó alá, gomb megnyomva.
Semmi!
Mi a fene van már!!!
Kis ajtó nyitva, most a "zaccfiók megtelt" lámpa világít!

Egyszerűbb lett volna kevernem egy instant kávét...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.21. 22:03:29

@John?:_Doe: Mennyivel egyszerűbb a kotyogó, viszont az fel tud robbanni.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.21. 22:11:15

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Tegnap gondolkodtam rajta, hogy leírjam-e, de megteszem.
Ha te szereted a férjedet, és vele akarsz élni, akkor várd ki, hogy visszamenjen hozzád. Elhiszem, hogy a padlón vagy, de öreganyáink ezt annak idején úgy intézték el, hogy nem vettek tudomást az egészről. Sőt, nem is akartak tudni róla. A megcsaló fél azért mondja el a másiknak a tényállást, hogy a felelősséget is megossza. Hát nem, legyen övé a felelősség egyedül. Te ne könnyítsd meg a dolgát azzal, hogy elvállalod a felét.
Pro vagy kontra, de határozzon ő. Te vidd tovább a közös életeteket úgy, ahogy eddig. Ne kérj számon semmit, és ne hallgass meg semmilyen történetet a harmadikról. Ha kell, mondd meg neki, hogy ez az egész az ő problémája. Neked semmi problémád nem volt, az övébe meg ne vonjon bele.
Remélem, csak múló fellángolás az egész, és nem fog sokáig tartani. Akár megerősödve is kijöhettek belőle.
Nem könnyű felvenni a fapofát, viszont a kisgyereked miatt mégiscsak fel kell. Sok erőt kívánok.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.21. 23:37:00

@miriamele: brit megoldás: instant kávé. a presszókávéról azt hiszik erősebb instant, kisebb csészében.

John?:_Doe 2010.05.21. 23:50:45

Én is így gondolom.
Minden nő egyforma, de egy kósza kufirc kedvéért a férfiak 98%-a félrelép. De ha időt és nem baszogatást kap, visszatér az esetek nagy részében. Persze az is kérdés, a másik fél tovább tud-e lépni.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.22. 09:18:40

@John?:_Doe: Egyik ex-kolleganőm esete. Hosszú és gondolom én, unalmas házasságban élt a férjével, amíg a fiuk 13-14 éves nem lett. Akkor beleszeretett egy nős családos férfiba, aki halálosan viszontszerette. Egy darabig titkolóztak, aztán a nő kitálalt otthon.
A férje szó nélkül kirakta gyerekestől a házból, hogy menjen a másik pasihoz. Másik pasi, inkább visszament a feleségéhez. A kolleganőm nagy nehezen visszaszerezte a közös vagyonból a ráeső részt, próbálta a fiával megértetni, hogy miért nem látogatja soha az apja, és közben persze a középiskolába járó fiú minden devianciát kipróbált. Most már huszonéves, de nem tudom, mire jutott. A kolleganőm meg szerzett magának egy nagy csomó problémát, ami addig nem volt neki, a másik pasi, meg él a feleségével. Hogy sóhajtozik-e a szerelme után, azt nem tudom. Tanulság nincs, talán csak annyi, hogy nagy úr a szerelem, de nem árt hideg fejjel gondolkodni.

lac1 2010.05.22. 10:29:43

Az elvek!!!
Az elvek!!!
Az önbecsülés!

A Tyne folyó déli partja 2010.05.22. 11:01:30

@John?:_Doe: kikérem magamnak:) én nem vagyok egyforma mással!

A Tyne folyó déli partja 2010.05.22. 11:04:26

hova tűnt, amit írtam, oldalt megjelenik.

John?:_Doe 2010.05.22. 11:56:49

@Animacs: Aha.

-Ti mind különbözőek vagytok!
-Igen, mi mind különbözőek vagyunk.
Egy hang hátulról:- Én nem.

John?:_Doe 2010.05.22. 11:59:50

@miriamele:
Biztosan így van, én nem értek hozzá. Bár egyszer én is voltam szerelmes. Emlékszem, egy szombati nap volt...

lac1 2010.05.22. 12:32:06

@John?:_Doe:
Én is.
Aztán mégsem vettem meg...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.22. 12:44:18

@miriamele: hát.ez nem megy.ha reggel elmegy és két óra múlva tőle jön meg,ha este elmegy és éjfélkor melléd fekszik úgy,hogy,közli őt szereti,én meg csak kolonc vagyok az összes többivel együtt,úgy elég nehéz.szerelmes.de hozzááköltözni nem akar,mert itthon kényelmesebb.
Fiúk?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.22. 12:45:13

@John?:_Doe: gondoltam,hogy egyszer az életben azért éreztél valami furcsát:)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.22. 12:46:39

@miriamele: ő nem akarta elmondani,rájöttem,sajnos korán.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.22. 13:18:45

@John?:_Doe: ismerem, de hidd el, rám egy csomó sztereotípia nem vonatkozik. most olvastam egy cikket nemrég a velveten, h. "10 hazugság, amit a nők szoktak a férfiaknak mondani", hát újfent meg kellett állapítanom, h. nem vagyok nő. se félrebeszélni nem szoktam, se nem hobbim a csak úgy vásárlás, pénzt költeni meg határozottan rühellek, és sértődve hallgatni se szoktam.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.22. 13:20:37

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: küldd ki a nappaliba...meg ne főzz neki, moss rá, stb. hiszen csak kolonc vagy szerinte, akkor tán oldja meg magának, vagy a másik neki.

John?:_Doe 2010.05.22. 15:38:06

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:

baszódjon meg az ilyen.

Bocs, értem én hogy a férjed, de vagy tartsa titokban a félrekefélést, vagy húzzon a fenébe.

Egy ilyet már láttam, arra is azt mondtam, én se vagyok egy Teréz anya, de ez undorító.

Faszi elhozta a nyaralásra az asszonyt, gyereket, meg pár száz méterre odébb a szeretőjét. A feleség vasalta neki az inget a délutáni randira.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.22. 15:49:51

@John?:_Doe: és tudott róla, h. a délutáni randira vasal? meg hogy a szerető ott van?
én csak olyat láttam,h. apuci, elvált feleség, meg új nő együtt jár jetskizni. a gyerekekkel, úgyhogy gondolom, azért. volt barátom ismerősei 8említett emberke szülei 56-os magyarok, nagy nőcsábász állítólag. és állítólag a volt feleség azért jár együtt velük ide-oda, mert a férfit szeretné visszaszerezni. aki fűvel-fával csalta.
természetesen a férfi, valamint a volt barátom szerint....mondtam persze, véletlenül se a gyerekei miatt ám, meg naná, h. egy nőcsábász azt fogja mondani, h. vissza akar hozzá menni egy nő,az életbe nem fogja bevallani, h. a nőnek esze ágában sincs. az eggyel előbbi exem is folyton azt mondta, h. a volt barátnője vissza akar hozzá menni, aztán kiderült, h. erről szó sincs...szerintem rólam is ezt mesélte mindenkinek, pedig én szakítottam vele. (az előző lány szintén).

lac1 2010.05.22. 16:44:54

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Szerintem ne hagyd. Abban én soha nem hittem, hogy aki egyszer megcsalt, az később nem fog.
De ez csak vélemény.

John?:_Doe 2010.05.22. 16:45:18

@Animacs: "és tudott róla..."
Tudott.

lac1 2010.05.22. 16:51:42

@John?:_Doe:
Akkor meg hülye.

A neved miért változott meg? Kivágtak valamiért, és így jöttél vissza?

A Tyne folyó déli partja 2010.05.22. 17:20:36

én meg már megint nem látom a hozzászólásokat, csak oldalt, h. van új, itt meg csak az első oldal jelenik meg.

lac1 2010.05.22. 17:31:56

Ja, nekem is néha. Én frissítek, meg megint és akkor néha jó.

John?:_Doe 2010.05.22. 20:00:44

OFF
@lac1: ja, sixx-el nem egyezett a véleményem, erre az a barom kitiltott. aztán berekesztette a hozzászólásokat. mintha számítana valamit (a kitiltás). nem nagy cucc új néven visszajönni, akár ip-t változtatni.

nem igazán izgatnám magam miatta, de azokat a véleményeket nem kifejezetten csak neki, hanem a többi hozzászólónak is szántam, ezért jöttem vissza.

azt meg nem hiszem hogy egy indexes "újságíró" véleménye olyan lenne, mintha isten szólt volna.

ráadásul akkor kezdtem fórumozni, '98 elején az internetto-n, amikor ő még a netről sem hallott. nem mintha ettől nekem lenne igazam, persze.

lac1 2010.05.22. 21:08:05

@John?:_Doe:
'98-ban? Hát, akkor nettestvérek lehetünk, mert az első pc-met '96-ban vettem, szeptemberben, az első 33,6-os modemem is olyan '98-as lehetett...
Azonban a neten egy kivételével nem fórumozok, mert követhetetlenül pörgős.
Az újságírókat eleve lesajnálom, TótaWét is hajdanán sikerült az őrületbe kergetni egy másik fórumon, sikerült a szadesz fórumát khmmm... izé, na.
A véleményedhez meg ragaszkodj.
Én inkább proxyn nyomulok, ha problémás a fórum, és más tróger nickjét használom, hogy ne tudjanak azonosítani...
:-)

John?:_Doe 2010.05.22. 23:59:21

@lac1: mást jelentett netezni '98-ban, mint most...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.23. 01:16:17

@John?:_Doe: Én is 98-ban kezdtem vicacica néven :-))))

lac1 2010.05.23. 09:18:52

@John?:_Doe:
Az biztos. Én egész este vártam, mire az a 1-2-3 mp3 végre lemászott.
Fórum? Ugyan már... Mirc néha, esetleg...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.23. 10:51:43

Tegnap éjjel hazajött tőle, megnézni,hogy vagyok,mert aggódott,Én végug bőgtem az estét,ő elmesélte milyen jókat nevettek a hölggyel, hogy egész este kurrogott a hasa.Az általam főzött ebédtől.Ma regggel oda akart bújni,aztán iderendelte a barátnőjét,mert a mai napot együtt töltik,és az autót itthon tartottam.Woody Allan ilyen konyhai jelenetért összetenné a két kezét.Öltözik,én ülük a kávémmal,nézi az óráját,és azt mondja: _ne nézz rám így. És elrohant,és láttam ,hogy a kerszteződésben fel-alá járkál.és eltűnik vele. Este jön.és holnap költözik, hogy zavartalan legyen a dolog.Mi maradunk itthon.NOS??????????????????????

lac1 2010.05.23. 17:05:53

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:

Elköltözik?
Szerintem jobban jársz. Az első napok-hetek biztosan rossz lesz, de majd az idő...
Csak ne engedd vissza, kérlek! Legyen tartásod.
Szerintem.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.23. 17:57:26

@lac1: Rossz? fogalmad nincs róla.fogytam 6 kilót.170/52kg vagyok

A Tyne folyó déli partja 2010.05.23. 18:33:09

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: akkor egyen amit ő főz, vagy a másik...
én már erre nem is tudok mit mondani:(

lac1 2010.05.23. 19:08:18

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Szalonna, körömpörkölt a fogyás legbiztosabb ellenszere. Meg a franciakrémes.
Na de félre a tréfával, ha emészd magad attól se jobb. Vegyél ki vicces filmet, az a legjobb a kedélyzavarra. Ha tudsz angolul, akkor hirtelen a

failblog.org

-ot ajánlom!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.23. 20:07:05

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Mielőtt elköltözik, remélem a gyerekek tartásáról és a ház ráeső részének a rezsi és egyéb költségeiről megállapodtok, mármint, hogy fizeti az ő részét. És heti 3.5 napban ő gondoskodik a gyerekekről.
Aztán mehet, ha akar. Ne engedd, hogy rád hárítsa a felelősséget.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.23. 20:11:20

A hörghurutos tüdőgyulladásommal levágtam a füvet a ház körül, elmentem Cecére vetőkrumplit venni, levágtam a fű egy részét a gyümölcsösben, bentragadtam a sárban a Logannel, de ki tudtam jönni, tudjátok a románok..., elpalántáztam a karalábot és megkapáltam a paprikákat, (iszonyúan ragad, de muszáj volt) és szedtem egy kis cseresznyét. Valamint csodálkozom, hogy miért nem akar javulni. :-((((((((((

lac1 2010.05.23. 21:20:49

@miriamele: Nem fog...
Amúgy meg a ház értékének a ráeső részét is követelheti, ha jogilag is szakításra kerül a dolog.
Sajnos ezzel is számolni kell.

Cecére? Vetőkrumpliért? Cseresznyééééééét?
Már most? Nyami-nyami cseresznye!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.23. 22:17:15

@miriamele: fizet ő mindent,csak mehessen.
a gyerekek enyémek.

lac1 2010.05.23. 22:22:00

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Helyesen gondolkodsz a gyerekekkel kapcsolatban. Én sem mondanék le róluk semmi áron.
Ha fizet, az jó, de PAPÍRON írass le vele mindent!!!!!

John?:_Doe 2010.05.23. 23:03:59

@miriamele: "levágtam a füvet a ház körül"
Ugye hogy női munka?!

(nsocsi magánéletébe már nem akarok beleszólni. hiszen sem őt, sem a férjét, sem a házasságukat nem ismerem.)

lac1 2010.05.23. 23:29:53

Nem beleszólás, esetleg tanács...?
Gondolat?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.24. 10:21:18

@John?:_Doe: Csak a fele. Mert mi mindent együtt csinálunk az életem párjával. Pl. most ő főzi az ebédet, én meg internetezek. :-))))))))))

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.24. 10:23:49

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Nem lesz jó, a gyerekek fele-fele arányban kellene, hogy legyenek. Ne engedd magadra az összes felelősséget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudom, végigcsináltam, tönkre is mentem bele.

lac1 2010.05.24. 20:47:19

@miriamele:
Mondtam, hogy én már rájöttem, hogy nem éri meg elvetni, kapálni, permetezni, felszedni, tárolni. A kerti munkát amúgy sem szeretem (kivéve a kertem csinosítását) meg kertem sincs, esetleg az apósomé.
A kertet nálam teszkónak* hívják.
* teszko, penny, match, sarki fűszeres, piac.

lac1 2010.05.24. 20:50:46

@miriamele:
Hát ebben soha nem fogunk egyetérteni, én biztosan nem engedném őket szétszakítani, sőt melyikre mondjam, hogy te vidd ezt, az marad nálam? A nevetőset? A szolgálatkészt? A huncutot? Vagy amelyik a kis fagyipénzén felhívott a nyilvános telefonon 6 éves korában, mert a boltban elkeveredett az öreganyjától? Vagy amelyikkel együtt sírtam, amikor beadták neki a védőoltást?
Soha, egyiket sem.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.24. 22:56:38

@lac1: @miriamele: tudjátok,egyszer elváltam,akor megfogadtam,hogy mindent megteszek,hogy többet ne így legyen,de csődöt mondtam.A gyerekeim életének is vége,csak ezt senki nem hiszi el. Melyiket adjam? a 15 évest,aki nem menne,az 5 évest,aki imád engem?Komolyan olyan szerelmes,hogy ő is belepusztul, meg én is,ezt látva.
Tönkre megyek én is Miriamele,de mit tudok csinálni?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.24. 22:58:17

@John?:_Doe: nem tekintem beleszólásnak:)
Segíteni úgysem tudtok,de jól esik,hogy néha rám nyitjátok az "ajtót"

lac1 2010.05.24. 23:21:13

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Miért lenne vége? Rossz - ezt senki nem kétli, de szerintem egyáltalán nem vége.
Akkor van vége, ha ezt tényleg így is fogod fel. A 15 éves megérti, az 5 éves meg... jó a gyerekek regenerálódó képessége. tereld el a figyelmét. Majd segítenek a barátok és a rokonok.
Amíg tető van a fejetek felett, meg fűtés és játék, meg van mit enni és iskolába járni, addig nincs végzetes baj. Ja és persze az egészség.
Ha viccelni akarnék, azt írnám, hogy Afrikában gyerekek halnak éhen, ehhez képest nem vagy rossz helyzetben.
De ilyent persze nem írok le viccből.
Hogy ne legyél szomorú:
www.beautys.de/d/1656-3/blumenwiese+bunte+blumen+viele+blumen+samenmischung+wiese+sommerwiese+3

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.25. 17:00:40

Nem tudom; mi lett azzal, amit írtam, újra kezdem.
Úgy gondoltam, hogy a lányokkal megvagyunk mi jól hármasban, nem hiányzik nekik semmi és senki. Aztán a 14 éves lánykám szintén 14 éves barátja, akinek pótanyja is voltam, felhívott egyszer telefonon, és azt mondta, hogy a lányom nagyon szomorú, mert nem látogatja az apja, csak nem meri elmondani nekem.
Oké, megköszöntem az infót, és megszerveztem, hogy látogassuk meg az apjukat, aki az ország túlsó csücskében üldögélt. Nahát, ez a látogatás olyan jól sikerült, hogy rájöttünk, hogy semminek nincs vége köztünk, és újrakezdtük. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy azt hittem, semmi gond, felfogták, hogy elváltunk, kicsik voltak még akkor, az volt nekik a magyar valóság, hogy hárman vagyunk, és mégis szükségük lett volna az apjukra. És persze, az apjuk is rájött, hogy mit hagyott ki az életéből. Hülyék voltunk, de úgy maradni nem kell, hála istennek újraszerveztük az életünket.
A fiúknak még inkább szükségük van az apjukra, akármekkora tróger is ez utóbbi. És persze a férjed akármilyen szerelmes, csak belőled szeretett ki, a gyerekek ugyanúgy az övéi, mint ezelőtt, és érezze is a felelősséget. Ne engedd, hogy minden döntést, minden felelősséget rád hárítson. Ragaszkodj hozzá, hogy napi kapcsolatban maradjon a gyerekekkel, akármi is történt köztetek. Te felnőtt vagy, tudod, mi miért van. De sem az ötéves, sem a tizenkét éves nem érti, hogy esett szét a két szülőből álló világa.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.25. 18:48:10

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: 15 évesen már nem ő dönt? a kicsit meg nem leginkább az anyjánál szokták hagyni (főleg, ha amúgy is ragaszkodó?)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.25. 19:50:49

@miriamele: teljesen igazad van.
egyszer már elváltam,van egy válási sérült gyerekem, nem akarok többbet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.25. 19:52:17

@lac1: ennyi suzép virágot nem kaptam mostanában.Sőt semennyit sem,köszönöm.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.25. 20:06:34

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Ezért mondom, hogy mondd meg a férjednek, csinál, amit akar, de a gyerekeket nem hagyhatja ott. Te meg vedd fel a pléhpofát, és ne akarj tudni semmit az ő viselt dolgairól. Menjen, ahova akar, de minden nap jöjjön haza a gyerekeihez, és foglalkozzon velük.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.25. 20:44:47

@miriamele: igen,most éppen meccsen van a gyerekével,utána megy hamupipőkéhez.Nehéz a pléhpofa.

John?:_Doe 2010.05.25. 21:07:02

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
nem voltam még soha válós helyzetben, azért nem tudok tanácsot adni.
Ráadásul a férjed helyzetébe se tudom beleképzelni magam, számomra illogikusnak tűnik elválni egy punci miatt.

"igen,most éppen meccsen van a gyerekével,utána megy hamupipőkéhez.Nehéz a pléhpofa. "

Már elköltözött?

lac1 2010.05.25. 21:44:49

@John?:_Doe:
Illogikus...?
Pffff....
Szerinted logika alapján válogatunk?

John?:_Doe 2010.05.25. 23:07:57

@lac1:
A válás nem logikus egy másik nő nő miatt.

lac1 2010.05.25. 23:15:04

@John?:_Doe:
Hát, ha nem a sértett fél fórumjában ülnénk, azért tudnék neked írni pár példát, ami visszautalva magamra, ha nem is logikus, de érthető...
Szépen körbeírom: a nő mindig elsózza az ételt.

John?:_Doe 2010.05.26. 11:25:13

@lac1:
Nem győztél meg. Lehet válni, ha a két fél között feloldhatatlan ellentét van. Sőt, akkor kell is.

De egy másik nővel a szerelem szintén elmúlik, és akkor szembetűnő lesz, mennyire nincs különbség a kettő között.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.26. 15:53:17

@John?:_Doe: Sőt. Bizonyos korban a férfiak (és a nők) be akarják maguknak bizonyítani, hogy érnek még valamit a "húspiacon". Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy új barátnő (barát). Viszont nem ritkán ez a fellángolás elmúlik, és ott van az új, akivel semmi közös nincs bennük, szemben a régivel, akivel egy fél élet. Ilyenkor aztán megy a visszakönyörgés ezerrel. Érdemesebb várni, mint útilaput kötni a másik talpára. És ne felejtsük el, mielőtt még elveket és tartást emlegetnénk, hogy velünk is bármikor megtörténhet, hogy villámcsapás-szerűen beleszeretünk valakibe, aki nem a másik felünk. Le lehet úgy is rendezni a dolgokat, hogy ne tegyük tönkre se magunkat, se a környezetünket, de ehhez észnél kell lenni, amiből az éppen szerelmesnek nem sok maradt. :-(, de lehet, hogy :-)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.26. 15:55:20

@John?:_Doe: De van különbség az igazi és a többi között. Például az, hogy az igazinak a hibája is erény. A futottak még kategóriának meg az erénye is hiba. Hogy azt ne mondjam, hogy az igazinak még a büdös zoknija is jó illatú. :-)))))))

lac1 2010.05.27. 18:38:43

@John?:_Doe:
Dehogy akartalak én meggyőzni. Csak...
Amúgy a "másik" nővel elmúlik a szerelem, lehet, de ha már az előzővel is? Van, aki folyamatosan szerelmes akar lenni.

lac1 2010.05.27. 18:42:28

@miriamele:
De akkor ez hazugság... a másik elől, vagy pedig azért, mert hátha nekem is...

lac1 2010.05.27. 18:43:18

@miriamele:
Ennyire én sohasem voltam szerelmes!
;-)

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.27. 20:16:11

@lac1: te a szerelmet is ésszel csinálod?
érzelem,és kész,lőttek az észnek.Ha van még eszed,nem vagy szerelmes.
@John?:_Doe: Nem akar,itt jól érzi magát,itt lakik.most éppen a hamupipőkével tölti az estét ,pedig azt mondta,nem.
szerintem sem logikus.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.27. 20:24:31

az egy dolog, h. akkor nem gondolkodik az ember, mikor szerelmes, de azért egy együttélésnél/házasságnál már nem árt hideg fejjel is gondolkodni, megerltetni magunkat, h. gondolkodjunk már logikusan, akármennyire is szerelmesek vagyunk. egyébként sem hiszek az ilyen hirtelen szerelmekben, főleg nem, h nem lakunk egymással. ott sokminden ki tud derülni.

lac1 2010.05.27. 21:39:10

@Animacs:
Módjával-ésszel. Cigánylányba és kommandós feleségébe soha! Meg amit büntet a törvény...
;-)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.27. 22:08:33

@lac1: Folyamatosan lázas se akar lenni senki. Vagy mégis?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.05.27. 22:10:29

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: Ha jól érzi magát otthon, akkor meg még inkább kivárás a tanácsom. Ne vegyél a pipőkéről tudomást, ne hallgasd meg, amikor magyarázkodik, stb, stb, amit már elmondtam korábban.

A Tyne folyó déli partja 2010.05.27. 22:13:58

már megint oldal látok valamit...itt nem.

lac1 2010.05.27. 23:01:59

@miriamele:
Ez összehasonlítható?

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.05.30. 16:10:35

komolyan,olyan rendesek vagytok hozzám .köszi.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.02. 21:02:54

Fejlemény?
Képzeljétek, már van borsóm és eprem is dögivel, csak az eső állna el végre, mert gumicsizmában vizes borsót szedni nem a legnagyobb öröm.
Kivert az eső a hagymakapálásból, és azóta sem lehet belemenni, a gazok viszont nőnek, tehát ha kisüt a nap, gaztengerből kell majd kiszabadítani szegény hagymákat. Villás kiskapával. ennyi erővel mokkáskanállal is csinálhatnám. :-(((

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.06.03. 15:37:38

@miriamele: Itt is esik.mindig.
Fejlemény? nem tud nélküle élni.meg nélkülem sem. ma megint elköltöztetem az anyukájához.
Az a nő én vagyok 15 évvel ezelőtt.megtalált magának még egyszer.azokat a tulajdonságait szereti,amiket akkor bennem, csak ezek nálam valahol elvesztek az együttélés során.kész vagyok

lac1 2010.06.03. 19:05:25

@miriamele:

Én meg megint permetezhetem le azt az egy tőkémet...
Kidőlt egy tujám, fűrész lett a vége, a többi meg megdőlt a szél miatt.

lac1 2010.06.03. 19:07:43

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Mi az, hogy "megint" elköltözteted?
Szerintem csak labilis/érzékeny vagy, olyan nincs, hogy fiatal tégedet keres valahol. Keresi a kifogást!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.04. 06:53:45

@lac1: Édesanyámék nagy barackfáját ki kellett vágni, mert a házra akart dőlni. Egy 24 éves diófánk
megdőlt, pedig a dió ugyancsak tud kapaszkodni.
Minden kertben össze-vissza állnak a tuják. Nekünk nincs, és egy helyen 15-20 méteres jegenyék fekszenek a füvön. Még szerencse, hogy ház a környéken nincs, de így is szörnyű látvány. A siófoki móló lassan eltűnik. És, esik az eső!!!!!!!!!
Egyébként, egyre inkább az az érzésem, hogy nsocsi férjén kapuzárási pánik vett erőt. És a 15 évvel fiatalabb hölgy is ugyanígy meg fogja látni, ha lehull a fátyol a szeméről.
Kifogástenger, ami nem is vezet sehová. Acélozd meg a lelked, nsocsi. A gyerekek hogy viselik?

A Tyne folyó déli partja 2010.06.04. 19:13:18

@miriamele: szerintem is az a baja. mármint, a kapuzárási pánik.

lac1 2010.06.04. 22:28:53

@miriamele:
Jah, hát a Balcsinál nincs semmi, ami mérsékelné a szelet, így teljes erővel dühöng a szél... Nekem is megdőltek a tujáim, annyira nem sajnálom őket, mert az anyósom ültette valamennyit.
:-)))))))))))))))
Mondjuk az eső eddig nekem semmilyen kárt nem okozott, de nézem a BAZ megyei képeket, én azt hiszem elsírnám magam, ha én laknék ott. Amúgy ma tájház avatón voltam, és az egyik kollega mondta, hogy a médiában vannak kitüntetett helyek, ott tényleg mindenféle vízügyis van, meg katona meg rendőr meg minden, de a legtöbb helyen senki nem segít, mindent a falvak oldanak meg, ha tudnak, de a kormányok eddigi politikája most megbosszulja magát, mert egyrészt elnéptelenednek a falvak, másrészt meg csak az öregek vannak már csak ott.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.07. 16:33:20

Mert nem írsz semmit.
Na, én most jártam az alföldön, pontosítsunk, a homokhátságon, ahol még tavaly is az elsivatagosodás rémképével kellett szembenézni. Most viszont kacsa fürdik a játszótéren, és halak úszkálnak a barackosban. Bordányban láttam házat homokzsákkal körülrakva. Élőben szörnyűbb, mint a tévében. És folyó vagy patak a környéken se, ez mind belvíz. Atyám, aki 85 éves, azt mondja, hogy a '42-es év volt ennyire vizes, mint ez. Hosszú, nagyon havas tél után jött esős tavasz és esős nyár, ami még hideg is volt. (valahol olvastam, hogy kabátban arattak)Minden föld alatti vízfolyás megmutatta magát. Pár évig emlékeztek az emberek, hogy hová nem szabad vetni vagy építkezni, de aztán jött 40-50 száraz év, és csendesen elfelejtődött az egész. Emberek, jól nézzétek meg, hol áll a víz. Oda komolyabb veteményt, vagy házat nem kellene tervezni. Persze, régebben az emberek nem nagyon költöztek össze-vissza, egy településen belül, csak akadt valami vénember, vagy -asszony, aki tudta, hol vannak a pocsolyás részek. Viszont most van internet, az is működhet közösségi emlékezet gyanánt.
Tuját, meg soha, sehova nem szabad ültetni. Kényes, az első szellőtől megdől, tájidegen és szerintem nem is szép.
Hoztam még vetőkrumplit, ültettünk is ma belőle, sőt, menni kéne a többit ültetni, de nagyon ki vagyunk degelve. Meg meleg is van. Csinálok majd a kertnek blogot, és az összes kertészeti témát kitárgyalhatjuk ott. De előbb elvetem az összes krumplit.
Nsocsi is ránk nézhetne, mert teljesen elkanászodunk!

A Tyne folyó déli partja 2010.06.07. 17:31:16

@miriamele: pedig nekünk a tujával (az egész utcában végig), semmi gond nincs. az egyikkel volt csak, az nem akart megnőni az egyik szomszéd háza előtt, de csak ennyi.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.06.09. 11:09:54

@miriamele: Így van, el vagytok kanászodva.:))
Szombaton nyelvvizsgáznom kellene, mit akartok? Azért elmegyek, megnézem milyen lesz. Egy hónapja egy betűt nem tudtam tanulni,szép reményekkel vágok a vizsgának .
Miriamele,MOST írj valami okosat!!!!!!!!!!!!!
Köszi nektek, hogy időnként benéztek sokat jelent,akkor is,ha nem hiszitek el.!!!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.09. 19:08:38

Engem is tessék olvasni!!!!!!!
Most kertezek és nem tudok semmi okosat, csak szívből kívánom, hogy sikerüljön. Próbálj meg nem stresszelni.

lac1 2010.06.09. 22:44:40

@miriamele:
A tuját nem is én ültettem. Tájidegen? A betonház is, meg az autópálya is. Valakinek tetszik a formája, és teleülteti vele sövényként az egész kertjét. Én megvárom, amíg a vadszőlő körbeéri a kerítésen a kertet, és kiszedem őket valahogy úgy, hogy az anyós ne fogjon gyanút.

lac1 2010.06.09. 22:46:06

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:

Kitartás!
Ne sajnáld megad, nyomjad azt a kib..--tt vizsgát!
NE HOZZ RÁNK SZÉGYENT!

A Tyne folyó déli partja 2010.06.09. 23:19:44

a tanulás pont elterelő hadművelet lehet, nem? sőt, olyan, h. megmondod a férjednek, h. téged hagyjon békén, neked nyelvvizsgáznod kell, le van szarva az ő gondja...

_John_Doe_ 2010.06.09. 23:56:38

@lac1: Én már utálom a vadszőlőt is, a borostyánt is, meg úgy általában minden növényt. Tavasszal mindent visszanyírtam szépre, de ebben a rohadt sok esőben minden megtáltosodott.

Lassan csak macsétával tudom megközelíteni a kertet... :(

Egynek örülök csak. Kb 6-7 éve vettem sövényfenyőnek hazudott fenyőcskéket. Na, azok a rohadékok ennyi idő alatt is csak 1-1,5 méteresre nőttek meg. De most végre! Esküszöm 30 centis növekedést is produkált néhányuk. Lehet hogy kevés vizet kaptak? Pedig öntöztem és tápsóztam is a kis rohadékokat.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.10. 06:57:34

@_John_Doe_: A fenyő lassan nő az első 15-20 évben, akárcsak a diófa. Nekem van egy 18 éves ezüstfenyőm, most kerülte el a magasságomat, és rámvert kb 5 centit. De szerintem jövőre már csak a térdéig fogok érni. A 24 éves diófánknak csak a bokájáig érek. :-)))

lac1 2010.06.10. 21:18:09

@_John_Doe_:
Igen, valóban megtáltosodtak. de nekem ez tetszik.
Sajnos a hangyák okoznak fejfájást, az egész kert tele van a bolyukkal, és ezt mástól is halottam.
A vadszőlő a kerítésemen van, ott meg nyugodtan megvadulhat, sőt!
Amúgy én a bambuszomhoz és az egy tőke szőlőmhöz egy perforált alu csövet vertem le, hogy a gyökerét tudjam öntözni, ne csak a tetejét.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.06.11. 08:48:57

@_John_Doe_: A kertünk nekünk is áttelepült a trópusokra,a férjem szerint ezért is kell eladni,mert ezt a fűnyírást már nem lehet bírni. heti egyszer.A vadszőlő befutott mindent,a fenyőink az égig érnek,mit találjak még ki,hogy ne kelljen tanulnom?:)))))))

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.11. 10:22:34

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: TANULJÁL!!!!!
Kertet eladni bűn és vétek!!!!!!!!!!!!!!!

A Tyne folyó déli partja 2010.06.11. 12:16:17

csak a fűnyírást? más nincs rajta. mikor nekünk volt telkünk (plusz kiskert a háznál...) azon mindenféle zöldségek teremtek, kicsit több munka vol vele, mint a fűnyírás...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.06.12. 19:15:30

@Animacs: Anyáméknál van ilyen dolgozós kertünk,ott van minden(munka is),így itthon inkább nem kell.

lac1 2010.06.14. 14:58:41

@lac1:
Hoppá!
halottam=hallottam?

lac1 2010.06.14. 15:00:47

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Én alapból hetente nyírom a pázsitomat...
:-)
De nem ám eladd, csak mert a "férjed" nem bírja a fűnyírást!

_John_Doe_ 2010.06.15. 22:17:33

Megjött végre az áprilisi gyorshajtásomról a bünti, nagyon szép képekkel. :)

Ha néggyel lassabban hajtok, hozzám sem szóltak volna. :(

A Tyne folyó déli partja 2010.06.15. 23:14:50

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: eh, nálunk elöl virágoskert (közös a szomszéddal, mert nyolclakásos sorház, kettesével, egymásnak tükörképei a lakások, a két lépcső közt a virágoskert, hátul egy keskeny, hosszabb, meg volt még egy jó nagy telek. még jó, h. csak a harmadrésze (a többi egyéb családtagé, de ott csak gaz volt.)

annyi cucc termett mindig, h. fel se tudtuk dolgozni. ez is a mostohaapámnak volt köszönhető, mivel gyerekkorában szegények voltak, megfogadta, h.ha lehet neki,lesz. hogy annyi cucc terem,h. nem bírjuk feldolgozni, kit érdekel, mindenból halmozni akart mindent. több embernagyságú zsák borsót bontottam (amúgy élveztem, kiültem napozni, magnó, és csináltam). de rengeteg volt.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.16. 05:44:34

@Animacs: Anno a Balaton-partra hordtam a borsómat pucolni. A lányok a vízben pancsikoltak, én meg a partról lestem őket borsópucolás közben. Nem tudtam annyit a vízben lenni, amennyit ők megkívántak volna, ezért kompromisszumot kötöttünk. Ők nem mennek el a part széli víztől, én nem rángatom ki őket akkor, amikor nekem elegem van. Gyönyörűen működött, sőt még akkor is, amikor a bátyám fiai velünk voltak. A tíz év alatti gyerekekkel is kiválóan meg lehet beszélni mindent.
Jelzem, esik újból, hogy megyek így borsót szedni?
Nsocsi! Beszámoló a vizsgáról???????????

A Tyne folyó déli partja 2010.06.16. 10:26:20

@miriamele: én a partra nem mentem le vele, bár a telek Almádiban volt (de a parttól kicsit messzebb).
csak otthon a teraszon voltam.

most is beszéltünk arról, h. ki kéne bérelni egyet, pont a tesóm mondta, mikor ő utálta a legjobban...
de tudod, miért? meg én is, miért, amikor ódzkodtam ellene?
egyrészt ugye nekem is "tökéletes" (saját maga szerint) a mostohaapám, úgyhogy bármit csinálunk nem volt jó, másrészt, mikor az ember érettségire, meg egyetemi felvételire készül, akkor valahogy nem nagyon élvezi azt, h. egész napjai mennek el a kerti munkákkal. de azért persze oldjam meg ezt is, érjek el tökéletes eredményt, vegyenek fel, lehetőleg úgy, h. közben egy betűt nem értem rá tanulni, mert a napjaimat a telken töltöm...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.17. 05:37:27

@Animacs: Amikor a második diplomámat csináltam, Gabi első osztályos volt. Kivettem az iskolából az utolsó két hétre, és a húgával együtt elvittem a nagyanyjukhoz őket, hogy tudjak készülni az államvizsgára. Szerinted mit csináltam? Kimentem a kertbe kukoricát kapálni. Meg is jegyezték a vizsgán, hogy szép színem van, látszik, hogy balatoni vagyok. Ja, persze... a Balatonból nem láttam egy darabkát sem, viszont kukoricát...
A kert valahol az ember vérében van. Írom tovább a történetet a blogon. És még mindig nem tudunk semmit nsocsi vizsgájáról. Remélem, nem várja meg, míg kiküldik az eredményt.

lac1 2010.06.17. 12:47:47

@_John_Doe_:
Helyettem kifizette a főnök.
:-)

lac1 2010.06.17. 12:54:55

Hú, velem gyerekkoromban megutáltatták a kerti munkát. Azóta is tart ez az érzés. Annyiban változott, hogy egy ideje - 5-10 év - megeszem a zöldségeket, sőt!
Amúgy a Balaton: a 3 gyerekre volt lehetőség a nemzeti üdülési Alapítványnál üdülési csekkre pályázni, és amikor nekiálltam Magyarországon apartmant keresni víz mellett, rá kellett döbbennem, hogy Horvátországban, Omisban pont ugyanannyiért - 15 ezer - kaptam volna elhelyezést.
Hát... ez van.

lac1 2010.06.17. 12:57:48

Nemzeti Üdülési Alapítvány, hejesen!

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.06.17. 14:27:48

A vizsga: szerintem megbuktam de nem is vártam mást.Mellesleg a szóbeli bemutatkozó részt lepontozták, ennyire nem voltam indiszponált.A listening jól sikerült és úgy nézem 3-4 ponttal nem érem el a szintet.Két hónapja egy betűt,egy új szót nem tudtam megtanulni.De ha összeszedem magam újra megyek,mert nem lett volna ez olyan rettenetes,ha tudok tanulni, ha pl. előtte este nem éjfélkor jön haza a drágám a barátnőjétől.Sajnos nem tudok úgy tenni,mintha semmi sem történne.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.17. 15:46:37

államvizsgára én a strandon tanultam. de ott legalább tudtam vele foglalkozni, míg a kapálás közben nagyon nem. főleg, miután az elvárás az lett volna, h. egész nap, reggeltől-estig, tanulni egy betűt nem tudtam volna.

amúgy meg nem a kertszeretet miatt volt az a telek, hanem leginkább a spórolósság miatt, meg amiatt, h. a szomszédok irigykedjenek, h. nekünk mennyi minden megterem...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.17. 21:08:37

@Animacs: Sose értettem miért akarják egyesek, hogy mások irigykedjenek rájuk. És egyáltalán ki nem sz...ja le, mit gondolnak a szomszédok?

lac1 2010.06.18. 10:33:58

@miriamele:
Hogy miért? Mert engem annak idején kurvára idegesített, hogy amikor minden hétvégén és munkaidő után elmentem dolgozni, akkor baszogattak verbálisan (persze miközben ők szórakoztak), amikor hétvégén nagynyomású mosóval palatetőt mostam, vagy éppen fiatal koromban sírkövet pucoltam (ez marhára pénzem meló ám!), vagy amikor sok-sok évvel ezelőtt autót hoztam be az országba, vagy éppen antennát szereltem, hogy tolvaj vállalkozó (ezt nem nekem mondták, csak éppen hallottam), és fizetetlent vettem ki hónapokig, hogy a sulinetes HP Vectrákat hurcoljam ki iskolákba, építsem hozzá a hálózatot meg üzemeltem be, és marhára utáltam, amikor az alkalmazott cigivel a szájában jött oda hozzám, hogy fizetésemelés kéne, és volt olyan munkatársam ezek után amikor jól tudta, hogy a házasságkötésem után 17 évig soha nem mentem el sehová mert mindig csináltam valamit, de megépítettem a medit, és bizony idegesítésből a csempék színéből egy kurva nagy dollárjelet raktam az aljára ki mint Dagobert bácsi a mesében, és az illetőnek volt pofája azt mondani miután keseregtem, hogy miért nem csináltam még nagyobbat, hogy: ne sírjak, mert nagyon soknak még ennyire sem telik...
A büdös kurva anyjába.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.18. 11:36:42

@lac1: Én úgy vagyok vele, ha van jó, ha nincs az is jó, és főleg nem hagyok ki semmit, anyagi javak kedvéért.
Az isten pénzét elköltöttem a gyerekek nyári táboraira, nyaralásra, programokra stb. Volt olyan időszak, amikor étteremben ettünk legalább egyszer egy hónapban, hogy tudjanak a népek viselkedni. :-))) Operába jártunk, körbeutaztuk Magyarországot, külföldre vittem őket, n+1 versenybe beneveztek, viszont a kínaiból vettem nekik és magamnak is ruhát. Mindenki, beleértve a saját szüleimet is, azt mondta, miért nem veszek inkább tárgyakat, de akkor is, de így utólag még inkább, nekem volt igazam. Kitűnően éreztük magunkat, és észre sem vettük azokat, akik irigykednek ránk. Most az öreggel Gyulára fogunk utazni, és visszük a két unokáját. Még sohasem voltak nyaralni, és csak most tudtuk megdumálni őket először. (10 és 7 évesek)
Férjem munkahelyén van cafeteria, és a nagy részét üdülési csekkben kérte. Meg is szólták a nagytudású kollégái, hogy minek az, lehetne ajándékutalványt is kapni.
Ja, és a melegétel-utalványát is eléttermezzük, mert megérdemeljük!!!!!
Viszont azt én is utáltam, amikor vödörszám hordtam haza az epret anno, és persze az összes házbéli gyereknek adtam marokszám, meg mindenkinek, aki szembe jött, és akkor azt mondták, hogy milyen jó nekem, hogy van, mert nekik úgy kell venni drágán a boltban...
Ahogy nekem volt, úgy mindenki másnak is lehetett volna.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 12:58:51

@miriamele: hát ez az. én is mindig ezt mondtam.
a mostohaapám azért akart mindent, mert neki gyerekkorában nem lehetett. és hogy legyen. nem azért, mert szüksége volt rá, csak, hogy legyen. vett pl. egy Renault, amit kb. kétszer használt, amúgy két évig bent állt a garázsban, nehogy valami baja essen...amúgy meg ment a Ladával...hát tök jó. ja, és akkor mi ne biciklizzünk (mert esetleg megsérül a Renault, amíg eltoljuk mellette a tíz centi széles helyen a biciklit). úgyhogy, csak foglalta a helyet minden elől. de dicsekedni lehetett vele, h. neki arra telik...röhej...

a szomszédok is: tök jó közösség volt, gyerekek gyűltek egy helyen, felnőttek másikon, tanítási szünetekben főleg, közös palacsintasütés, tengózás, focizás, stb. (egy csomó nagyjából egyidős gyerek volt, mindenki egy suliba járt, akkor még nem volt divat a ávros másik végére járni.) szóval, nem érdekelte volna a szomszédokat, jó összetartás volt.
persze ki nem akart benne résztvenni? naná, h. mi ne vegyünk részt, mert fúj a másik.volt olyan, h. nálunk voltunk pár szomszéddal, gyerekek, szokásos játék. erre hazajön, de miért vagyunk ott. legyünk a másiknál...mindenkinél voltunk felváltva, hol itt, hol ott.
amúgy, a volt barátom is folyton azzal jött, h. azért kell csinálni dolgokat, meg nem csinálni, mert mit szólnak az emberek. hol érdekel az engem????? a "fiatalkoromat" rockerek meg punkok közt töltöttem el, gondolhatod, mennyire érdekelte őket, h. mit gondolnak mások...az volt a normális hozzáállás, társaság.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 13:06:53

@miriamele: na, ezt is mondom mindig. hogy inkább élményre költök, kirándulásra pl. és nem arra, h. legyen mondjuk egy mindentudó mobiltelefonom, minden olyan funkcióval, amit az égvilágon sose használok...
étterem, meg flanc nem érdekel, azt leszarom:)

lac1 2010.06.18. 22:22:19

@miriamele:
Én nem úgy, hogy ha van - ha nincs. Folyamatosan beosztom, Ha több van, akkor is teszek félre, amikor nincs-re.
Én most kajak táborba küldöm a két kisebbet, mert a kézműves tábor érdeklődés hiányában elmarad, a nagy megy kukoricát címerezni, aztán augusztus elején a Balcsi, és talán elugrok velük Graz-ba egy napra. A nagy fiammal együtt nyomom a airsoftot, a medencét nekik üzemeltetem - na ebben nem szeretek senki idegent.

@Animacs:
Punkok... eh. Ismerek én pár "rockert" és ne értsd félre de sohasem voltam róluk nagy véleménnyel. Azon kívül ha így utólag - ha már előjött - belegondolok abba, hogy az akkori "rockerek" közül ki mire vitte, és azon barátaim-ismerőseim, akik vitték valamire, hát...
Tudom, szabadság, individuum, meg hasonlók, de úgy látom a "normális" élet tovább tart mint a lázadó korszak, (no meg az említett tapasztalat) úgy vélem, hogy a "társadalomban élés" azért bizonyos normákat megkíván. Még ha nem is tetszik...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:29:16

@lac1: konkrétan arról beszéltem, h. valaki megszólja a másikat, mert nem úgy él, mint ő. vagy hogy mittudomén, nem X. féle ruhában van. vagy nem iszik alkoholt. erről beszélek, h. leszarta mindenki, az volt érdekes a másikban,h. milyen volt, nem az,h. milyen ruha van rajta, meg rendelkezik-e autóval, meg milyennel. erről beszélek, ez a lényeg.

lac1 2010.06.18. 23:03:33

@Animacs:
Ha csak a ruha milyensége lenne a gond a "lázadóknál" szerintem az én öreganyámon kívül senkinek nem lenne velük gondja.
:-)
Ellenpéldát hagy meséljek, amikor 3 hete egy közművelődési szakfelügyeleti "bejáráson" voltam, mindig megnézem az adott települést, mert hátha látok érdekeset. Mondjuk mindig látok. Egyszer találkoztam egy öregúrral, aki többek között elmesélte, hogy gyerek korában pisás hógolyóval képen dobta Suchmann képviselő faterját, de azt is elmesélte, hogy amikor a munka dandárja volt, akkor ők nem tudtak leállni még vasárnap sem, ezért, hogy a falu népe ne vegye a szájára - vasárnapi munka!!! - ezért mindig hajnalban a kertek alatt osontak el a szántóra. Vagy hova.
Látod ez is különcség, meg a punk is, de mégis ég- és föld a kettő.
Off: hányszor megfogadtam már magamnak, hogy fogom a kamerámat, és gyűjteni fogok, mert olyan szart, mint pl. Együd csinált a 8 mm-esével, olyant én is tudok. És még élnek egypáran a régi öregek közül...

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.19. 06:58:36

@lac1: Hajrá! Megnézem a felvételt, ha meglesz.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.19. 11:52:33

@lac1: még mindig nem érted. nem az a lényeg, hanem az, h. senki nem szólta le a másikat azért, mert mi van rajta, meg mit csinál, mit nem csinál. nem érdekelt senkit, h. irigyeljék, meg ők is leszarták, h. kinek mije, mennyi pénze van, hogy él, stb.
amúgy balhék se voltak...
mellesleg, most így elgondolkodtam,h. az akkori ismerőseim mit csinálnak: dolgozik mind...sőt még ügyvezető igazgató is akad köztük, perpillanat második diplomáját csinálja, hétvégenként meg zenekarával énekel.

lac1 2010.06.20. 00:05:54

@miriamele:
Én réteg-emberekre gondoltam, még élő vidéki pártfunkcionáriusokra. Híres faragókat és néptáncosokat már feldolgozták.
Hasonlót már csináltam a kollégámmal, voltunk Lakócsán szövő asszonyokat, vagy máshol csontfaragókat örökítettünk meg.

lac1 2010.06.20. 00:11:20

@Animacs:
Elbeszélünk egymás mellett...
Persze hogy van igazgató, aki egykoron punk volt.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.20. 12:13:23

a francba, kitöröltem véletlenül.

szóval még mindig nem erről bezélek, hanem arról, h. egyesek folyamatosan azzal foglalkoznak, h. mit gondol róla aszomszéd, meg azért cisnálnak/nem csinálnak dolgokat, mert más is, vagy más sem. na, ez nem volt, és nem kell semmi extrára gondolni, balhérka, vagy ilyesmi, hanem csak annyi, h. pl. a volt barátom volt ilyen, h. "de hát ha nem iszol alkoholt társaságban, akkor megszólnak az emberek". HOL ÉRDEKEL AZ ENGEM??? ha olyan, aki ezért megszól, nem érdemes vele barátkozni, ennyi. abban a társaságban anno elég gyakran iszogattak, én sose, mégse szólt meg senki...
meg mondom, nem nézte sneki azt, h. a másik mit csinál, mit nemcsinál, mije van, meg mije nincs.

lac1 2010.06.20. 19:11:02

@Animacs:
Engem pl. érdekel - igenis - hogy mit gondolnak rólam. Természetesen van akinek érdekel a véleménye és van aki meg nem. És azért érdekel, mert ha mindenki egyformát gondol vagy mond, akkor azon érdemes elgondolkodni. És mert úgy gondolom, hogy egészséges társadalmi tudatom van, bízom is az engem körülvevő társadalom értékítéletében.
A barátod kilóg a sorból mert én sem iszom soha* alkoholt, mégsem érnek inzultusok. Valószínűleg a barátod csak inni akar, és ez egy jó kifogás, hogy ihasson.

* nem elvből, hanem mert egyik sem jött be, drága, utána fájt a fejem (25 éve rúgtam be harmadjára és asszem utoljára is egyben), meg a biciklizést leszámítva mindenhová autóval megyek.
De pl. a "soha" annyiban sérül, hogy 3-4 hete voltam munkatársi buliban, és életveszélyes fenyegetések miatt megittam jégert (vagy mit) egy ötcentes pohárból, aminek a felét kiöntöttem amikor nem látták.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.20. 21:33:19

már meginmt csak az első oldal látszik. szóval.lacinak: én sem elvből nem iszom, hanem mert sziimplán nem szeretem...ami ízlik, az meg elég drága, pl. vodkanarancs, gintonic, ezért kb. évente egyszer szoktam. és régen se volt másképp, a banda sörös volt, azt meg utáltam mindig is. de senki nem szólt le, meg másokat se, nem azzal foglalkoztak,h. ki mit csinál, meg mibe van öltözve, hanem azzal, h. milyen a másik személyisége...

lac1 2010.06.21. 17:59:11

@Animacs:
Azért azt tegyük hozzá, hogy jellemzően nem az öltözködés megszólása háborítja fel a felháborodottakat...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.21. 19:55:37

@lac1: de én még mindig nem arról beszélek. amúgy meg, egyik se volt balhés, a hely se, mégis azok, akik nem ismerték, úgy néztek rám,h. úristan, hogy mersz oda lemenni? csak azért, mert a kinézetről kapásból úgy gondolták,h. akkor vadak.nem voltak azok.
hanem még mindig arról beszélek, h. ez a görcsös megfelelni akarás, ez a szánalmas.hogy nem belső meggyőződésből tesz dolgokat, hanem emrt a másik mit szól, vagy mert az is csinája, vagy nem.és nemkell semmi extárra gondolni, pl. ilyenre, h. jaj, ne én legyek az első, aki hazaindul a buliból (mert 30 kilométerre lakom, nincs saját közlekedési eszközöm, és három átszállással jutok csak haza), mert jaj, mit szólnak.

lac1 2010.06.21. 22:04:33

@Animacs:
Görcsös megfelelni akarás? Ki beszél erről? A mások véleményének számbavétele és a megfelelni akarás az nem szinonimája egymásnak!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.22. 11:45:11

@lac1: Édesanyám szövege: 1. Egy tanár nem hord farmert és kockás inget. Nem hord nagy hajat, mert mit szólnak az emberek. (Gondolom, kitaláltátok, hogy ez rólam szólt, akkor voltam pályakezdő, és de. Sőt, azóta is.)
2. Vasárnap nem lehet mosni, mert mit szólnak az emberek, ha meglátják a száradó ruhát. (meglátják, ja. Az utcától kb 60 méterre a ház háta mögött, ha röntgenszemeik vannak)
És ezen kívül körülbelül bármi. Engem teljesen hidegen hagy, mit szólnak az emberek, sőt, tanár létemre csizmában parádézom a blogomon. A boltba is minden további nélkül bemegyek, pedig a tanítványaim dolgoznak ott. Szerintem, azt furcsállanák, ha nem. :-)))))
Én tudom, hogy mit hogyan szeretnék csinálni, csak ennek akarok megfelelni, és aztán mindenki azt mond, amit akar.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.22. 20:01:10

@miriamele: pontosan. és dehogynem ugyanaz a megfelelni akarás. mindig lesz valaki, akinek az, amit teszel, nem fog megfelelni, a másik meg pont az helyesli.

lac1 2010.06.22. 21:45:22

@miriamele:
1. mondtam már (írtam), hogy a ruházkodáson legfeljebb az én öreganyám szokott kiakadni, de ezek szerint más is, de a lényeg az, hogy a "probléma" ismeretes előttem is. De szerintem ha anyukádat megkérnéd, hogy azon kívül, hogy "nem szokás" írja körbe a problémáját, szerintem nem tudná,. Rossz beidegződés. Ennyire is kell vele foglalkozni. De szerintem már írtam, hogy amikor valaki kikel a "megbélyegzése ellen", szerintem legritkábban a ruházat miatt teszi. Ha meg valaki az alkoholfogyasztási szokásai miatt (ez példa!) akkor viszont nincs igaza. És ezt nem azért írom, mert én nem iszom. Írhattam volna drogot, köszönésbeli hiányosságokat, munkához- vagy környezetéhez való viszonyát is.
2. dettó.
A csizmát szerintem egy sáros kertben senki nem veszi zokon még a miniszterelnöktől sem. De azért dolgozhat benned valami, ha ez eszedbe jutott!
:-)
Engem pl. a szomszéd lebaszott a múltkorában, mert vasárnap fűnyíróztam elektromossal. De amikor alsógatyában flangálok az nem zavarja. Ha már az én kertem.
tehát az, hogy mit mondanak, tudat alatt nagyon is érzed, hogy mi a jogos, és mi nem. Gumicsimmában bemész a boltba, mert az sáros időben a kert közelében helyénvaló, nem érdekel, mert tudod ezt, és tudod azt is, hogy aki ezért görbén nézne rád az hülye. De csináld ezt meg kombinéban. Nem mered? nem,m mert tudod, hogy akkor bizony igazuk lenne a szemlélődőknek, pedig öltözet-öltözet. Tágan fogalmazva persze. vagy mondok egyszerűbbet: felemás gumicsimmában sem mennél a boltba, mondjuk a balon kék a jobbon meg piros.
Ugye milyen egyszerű?

lac1 2010.06.22. 21:50:45

@Animacs:
Akkor valószínűleg nem olvastad tőlem azt, hogy az egyiknek érdekel a véleménye, a másiké meg nem.
A saját utcánkba érve MINDIG lehalkítom az ótóban a zenét. Pedig nem vackot hallgatok (3+2, vagy csóré duó). Olyan ez mint a gyógyszer vagy az oltás. Senki nem szereti de kell.
www.youtube.com/watch?v=aIdMmpN-nsM

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.23. 06:20:45

@lac1: A kombinéban igazad van, abban nem mennék ki az utcára, mert nincs.:-))))
A többiben nincs.
A nagyobbik lányom hazajött egyszer, nézem, mi olyan furcsa ezen a gyereken. Nézem még egyszer, még sokszor, csak nem jövök rá. Muszáj volt megkérdeznem tőle. Akkor mutatja, hogy az egyik lábán piros cipő van, a másikon kék. Soha nem jöttem volna rá magamtól.
Bár az igaz, hogy otthon sosem hallgatunk hangosan zenét, és a lépcsőházban nem üvöltözünk, de magunk miatt. Sajnos a többiek megteszik. Ebből nem azt a következtetést vontuk le, hogy a többiek hülyék, hanem, hogy mi nem csináljuk.

lac1 2010.06.23. 22:21:12

@miriamele:
De ...MIÉRT... nem csinálod?
1. mert zavarna a lépcsőházban a hangosságtól és a visszhangtól felerősödő hangnyomás, vagy
2. ebben a társadalomban ez egy antiszociális viselkedés?
(persze megfelelő szocializálódás és kondicionálás mellett ez tudatalatti gátat emel a deviáns viselkedés ellen, ÉS ilyen esetben nem a deviánsoktól különbözni "akarás" az indok, hanem a tartózkodási hely társadalmához való tartozni akarás. És a deviánsok esetében itt van a kutya elásva, mert ők csak mondják, hogy polgárt akarnak pukkasztani, valójában pedig "falka" érzés hibádzik az agyukban)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.24. 19:59:07

@lac1: első, és soha nem akarnék polgárt pukkasztani, egyszerűen másként működik az agyam.

lac1 2010.06.24. 20:09:24

@miriamele:
Akkor engedd meg, hogy bekerítselek:
-miért takarítasz többet/alaposabban, ha tudod, hogy vendéged jön?

A Tyne folyó déli partja 2010.06.24. 21:44:16

@lac1: de még mindig nem érted. nem ilyenekről beszélek, amivel zavarok másokat, hanem olyanokról, amikkel az égvilágon semmi kárt nem okozok másnak. de beleszól, mert csak. pl. miért hordasz lyukas farmert (még anno egy időben), mit szólnak hozzá.
esetleg: miért így teregeted ki a ruhákat, mit szól a szomszéd. vagy: miért piszkálod a hajad (mert azt szoktam csavargatni, ha nincs mit csinálnom, mert nem bírok ölbetett kézzel lenni), mit szólnak az emberek. (és ugye, nem az orromat turkáltam, vagy valami hasonló).
másik, amikor az a kifogás, h. azért nem csinálom, mert a szomszéd se. pl. volt barátom kifejtette, h. mennyire érdekli a környezetvédelem, meg szeretne ökoházban élni, meg említette nekem,h. nem érti, h. a munkahelyén, ahova jön többkilónyi reklámújság, miért nem gyűjtik a papírt külön (csak simán kidobták a normál kukába). és mikor mondtam, h. hát egyrészt javasolja, másrészt bevezetheti ő is, kell hozzá egy szatyor, vagy doboz, amiben gyűjti, és papírgyűjtő kukákkal tele van erre az összes város, akkor rögtön azzal jött, h. de nem, mert a szomszéd se csinálja, és ő lenne az egyetlen.
vagy: nem indulhatok el elsőnek haza a buliból (mert tömegközlekedve jöttem és három átszállással jutok haza), mert megjegyzik a többiek, és mit fognak szólni, h. én léptem le elsőnek.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.24. 21:46:14

@miriamele: na igen, erre mondta volna a volt barátom, h. dehát más is csinálja, akkor ő miért ne. nem mintha szokott volna ilyeneket csinálni, de ha csinált volna, ez lett volna a válasz.
eez olyan, mint amikor valaki azt mondja,h. azért szemetel, mert a másik is. érdekes, nekem sosem jut eszembe csak úgy elhajítani az utcán, csak azért, mert az már eleve szemetes...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.24. 21:48:38

@miriamele: plusz, az fehérnemű. egy kicsit más kategóriába esik, mint az, h. mondjuk farmerben megy-e el az ember a boltba, vagy kiskosztümben.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.24. 21:58:15

ja még valamit a zenéről. az, h. kinek mi a vacak, egyrészt változó, másrészt ha messziről, falon át hallja az ember, akkor a kedvence is idegesítő lesz, mivel csak a ritmusszekció hallatszik át, és dübögés lesz belőle.speciel én szeretek hangosan zenét hallgatni, de mégis csak ritkán teszem, és akkor is nappal, pont ezért.

lac1 2010.06.25. 17:42:26

@Animacs:
Ez kétértelmű. A cigányozás és a zsidózás sem okoz senkinek kárt ugye...?
De értem én!
Sajnos megint meg kell ismételnem, miszerint én már írtam, hogy amikor a "kibeszélt" egyén felháborodik, akkor legkevésbé a ruháját ért megjegyzés miatt háborodik fel, ezért rossz az eredeti példád.

lac1 2010.06.25. 17:43:09

@Animacs:
De a felemás csizmát ugye nem tudod így megmagyarázni?
:-)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.25. 17:45:01

@lac1: Nem nyertél, nem csinálom.:-)))))))

A Tyne folyó déli partja 2010.06.25. 19:43:20

@lac1: he? mondom,h. totál félreértelmezed. senki nem beszélt antiszociális viselkedésről, valamint arról se, h. a "kibeszélt egyén a ruháját ért megjegyzés miatt haáborodik fel."
onnan indultuk ki, h. pl. a mostohaapámnak azért kellett a telek, meg a sose használt Renault, hogy irigyeljék a szomszédok. erre mondtam, meg miriamele is, h. leszarjuk, ki mit mond. és itt hoztam fel az egykori társaságomat, h. képzelheted, mennyire érdekelte őket, h. ki mit gondol róluk. semennyire. és amúgy meg baromira nem voltak antiszociálisak, nem ártottak senkinek, csak mivel feltűnőbb volt a külsejük másoknál, az átlag levonta az a téves következtetést, h. akkor biztos harsányak. pedig a fenét.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.25. 19:53:32

@lac1: csizma kit érdekel? nem követtem el vele szeméremsértést, nem sértettem meg senkit. még csak nem is állásinterjúra viseltem. az meg hol érdekel, h. a szomszéd, vagy akárki mit gondol? pont erről beszélünk. hadd gondolja. olyan az életben nem lesz, h. mindenkinek meg tudj felelni.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.25. 19:54:32

megtaláltam, amit kerestem
Szamár mese.

Egyszer az öreg gazda, mivel igen nagy szegénységben élt a családjával, úgy döntött, hogy eladja a szamarát. Maga mellé vette a fiát és a szamarat, és elindultak a vásárba. Ahogy úgy ballagtak az úton, elhaladtak a földeken dolgozó emberek mellett. Hallják, amint az emberek ezt mondják.
Nézd, milyen buta vén ember, ott a szamár, oszt Ő meg gyalog jár!
Gondolta az öreg, őt már ki ne nevessék, ezért felült a szamár hátára, és úgy haladtak tovább.
Mennek tovább, elérnek egy patak partjára, ahol asszonyok mosnak a vízben. Hallják, amint az asszonyok összesúgnak. Nézd azt az embert, úgy ül ott mint egy méltóság, a szegény gyermek meg nyakig a porban jár. Na erre elszégyellte magát az öregember, leszállt a szamárról, és felültette a gyereket rá. Így mentek tovább. Alig haladtak valamit, elértek a malomhoz. A molnár legények kint sütkéreztek a napon. Amint meglátták őket, így szóltak. Nézd, a kis taknya a szamáron, a szegény öreg meg mint a szolga kullog! Na, gondolta az öreg, Őt senki meg ne vesse, hát felült a gyerek mellé, és így haladtak tovább. Mennek tovább az úton, jönnek velük szembe a kereskedők. Azt mondják maguk közt. Nézd azt a két léha embert, szegény állat majd bele pusztul a cipelésbe, így még a vágóhídra se érnek vele! Erre lepattant az öreg és a fia szamárról. Fogta az öreg, nyakába vette a szamarat a két elülső lábánál, a fia meg a két hátsó lábánál, és így a hátukon cipelték a szamarat egészen a vásárig. Ahogy beértek a vásárra, mindenki dőlt a nevetéstől, milyen két buta ember ez!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.26. 05:06:18

@Animacs: Lac nem ért velünk egyet, szinte semmiben.

lac1 2010.06.26. 17:10:29

@miriamele:
Csak amiben nincs igazatok. Hiszen az egész életetek egy "idomulás", iskolába jártatok, hellyel-közzel a társadalmi normáknak megfelelően öltöztök, nem ütköztök a törvénnyel (ez feltételezés), a környezetetek a körülvevő világnak megfelelő, a étrendetek ugyanúgy, az ismerőseitek ugyanúgy "idomított" emberek...
És úgy akarjátok bizonyítani, hogy ti mások vagytok, hogy "mások" vagytok, hogy punknak öltöztök és hírdetitek azt, hogy ti "mások" vagytok?
Ez nem megy...
;-)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.26. 18:00:24

@lac1: Tényleg mások vagyunk, mert nem értesz velünk egyet semmiben. :-)))))))))

A Tyne folyó déli partja 2010.06.26. 19:18:15

csak annyira idomulás, amennyire kell a létezéshez.

de az, h. irigyeljen a szomszéd, meg hogy én is a most menőnek kikiáltott ruhát hordjam/tévéműsort nézzem/ zenét szeressem, nekem is legyen mittudoménmilyen kütyüm, mert az a menő, stb. és jaj mit szólnak, ha nem csinálom/csinálom, azt konkrétan leszarom.
de van aki (a többség) ezt csinálja, lásd volt barátomat (ugye, indok mindenre az, h. mert a másik is, vagy ő se), esetleg volt lakótársamat (nem érdekel a Big Brother, de mindenki nézi a mozgássérült otthonban - egyébként ez nem volt igaz - ezért én is nézem), ha a haverom, akitől segítséget várok a jetskizés rajongója, akkor én is rögtön szerelmese leszek (szintén volt barátom), X. kaját nem lehet főételként enni, mert az csak köret, kérdezzek meg egy szakácsot (szintén volt barátom - könyörgöm, hol érdekel engem,h. hivatalosan micsoda??? nehogy már a saját otthonomban is ahhoz igazodjak,h. mit mond egy vadidegen). ezt így kell, azt úgy kell.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.26. 19:29:04

@lac1: étrendetek megfelelő.
speciel mi vegetáriánusok vagyunk. tippelj, hányszor hallottuk, h. de miért, együnk már húst (esetleg egyesek el sem hiszik). meg igen, de muszáj, mert ha ilyen evős buli van, jaj mit szólnak, h. te mást kérsz. és mikor erre azt mondom, mert amúgy is utálom az ilyet (a zabálást), h. nekem ugyan nem kell külön főzni, én elmegyek a társaság kedvéért, de nem kérek kaját, megint jön, h. de hát akkor mit fognak szólni? (ez konkrétan megtörtént eset volt, szinén volt barátom szervezett ilyet, mikor még nem volt a barátom, és ő mondta. hogy dehát akkor mit szólnak? kit érdekel???? mellesleg, nem szóltak semmit, szépen beszélgettem a társasággal....)
aztán tippelj arra is,h. mi hányszor akartunk meggyőzni valakit, h. ne egyen húst...

öltözködés: annyiban, h. nem megyünk ki meztelenül, esetleg fehérneműben az utcára. de nem a társadalmi elvárás, hanem asját magunk miatt.sőt, még annyiban is, h. munkahelyre szépen felöltözve megyek, mert különben nem les munkám. de ez egyáltalán nem ugyanaz a kategória azzal, amit az előbb írtam,h. azért nem megyek mondjuk melegítőben a boltba, mert jaj, mit szólnak.

lac1 2010.06.26. 19:31:12

@miriamele:
Realista vagyok. Elvont, álhumanista véleményekkel (általában beszélek) nem tudok mit kezdeni.

lac1 2010.06.26. 19:33:24

@Animacs:
Az, hogy irigyeljen a szomszéd, egy egészséges önző érdek. Arra motivál, hogy többet tegyek magamért és a környezetemért.
Fogd fel így. Amúgy tanúsítom, hogy működik a dolog.

lac1 2010.06.26. 19:40:11

@Animacs:
Vegetáriánus? Az jó, mert több hús marad nekem - ezt fogd fel egy életfilozófiaként, nehogy azt mond, hogy az angliai megmaradt húsból úgy sem kapnék.

Ezek szerint egyszer sem akartál meggyőzni senkit, hogy vega legyen. Eltaláltam?

Mert nem lesz munkád? De akkor miért nem győzöd meg a munkáltatódat, hogy kombinéban éppen olyan jól tudsz könyvelni, mint kosztümben?
Tehát az "idomulást" elfogadod, ha kényszer van rá? És akkor hol a határ? Mármint ami számodra elfogadható. Mert ezek szerint akkor igazam van, csak az egyik egyénnek alacsonyabban van a határ, a másiknak magasabban, és te azt hiszed az az öntudatos embernek alacsonyabban van.
Vagyis mint egy individuum létezel?

A Tyne folyó déli partja 2010.06.26. 21:12:09

@lac1: de minket marhára nem érdekel. mi nem érezzük ezért magunkat többnek, és nem azért teszünk vagy nem teszünk dolgokat.

igen, nem akartam meggyőzni. viszont az ellenkezőjét kb. milliószor hallottunk.

nem is könyvelek...bért számolok.
és azért, mert ez nem érdekes, ez engem nem befolyásol semmiben. attól én még én maradok, a sajá személyiségem, mert elfogadom,h. ki kell öltözni a munkahelyre (mellesleg morgok is érte, de ez nem a világ vége). a többi viszont már totál a saját személyiséged feladása azért, mert azon görcsölsz, h. mit szólnak.amitől neked végülis semmi károd nem származik (az nem kár, h. azt mondják a hátad mögött, h. fú, képzeld csizmában ment a boltba. a fizetésem kiesése viszont az lenne.)

lac1 2010.06.27. 00:13:57

@Animacs:
A könyveléssel csak példálóztam, ezek szerint majdnem ráhibáztam?
:-)
Kár, hogy ezért megorroltál, mert lekönyvelőztelek, nálam a munka nem bűn, egyáltalán nem volt szándékomban egy "nem érdekes munkával" megbántani.
A személyiségemet meg egyáltalán nem adom fel a "tömeghez" való hasonulással - egy bizonyos mértékig.
És erre a mértékre kérdeztem rá az előbb, amit nem kaptam meg.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.27. 05:04:29

@lac1: Te vagy az a személyiség, akinek egyetlen dolog fontos a világon, hogy igaza legyen. Millió ilyen embert ismerek. Sőt, olyanokat is, akik a saját boldogságukat feláldozták ez miatt.
De én nem ilyen vagyok, nekem nem fontos, hogy igazam legyen, tehát: Igazad van.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.27. 11:58:41

@lac1: nem megorroltam, pontosítottam.
mire nem kaptál választ? neked fontos az, h. igazodj (mert megszólnak, hogy irigyeljenek). nekem nem.
tehát, pl. nem azért megyek kiöltözve a színházba, mert különben megszólnak, hanem én saját magam érzem úgy, h. az úgy való. viszont nem fogok csak azért nézni egy tévéműsort, ami abszolúte nem érdekel, és leszarom, csak azért, mert a többi is, és hogy ne lógjak ki. (lásd a Big Brother sztori a volt munkatárssal, meg most is, itt ez akkora szám,h. már a sokadik rész megy, és népünnepély van, miko indul, ezért a csoportvezetőm is azzal jön folyton, h. vegyek már egy tévét, h. nézhessem. és a -szerinte- aduérv 8nyilván a volt munkatársamé is): legyen miről beszélni, mert más is nézi....)

a lényeg az, h. azért, olyan indoklásból nem csinálok dolgokat, h. engem azért elítéljenek/ne ítéljenek el/megszóljanak/ ne szóljanak meg, irigyeljenek, kilógjak/ne lógjak ki hanem csakis s kizárólag azért, mert én, saját magam úgy gondolom jónak, vagy nem, érdekel, vagy sem.
azért, mert más is úgy csinálja, vagy mert nem csinálja.

te mondtad,h. a szomszéd véleménye érdekel, mert szerinted ösztönöz. Na de ehhez mi a tökömnek kell a szomszéd,vagy akárki???? ez máris az, h. más befolyásol.
amúgy, én speciel leszarnám, h. mittudomén, kacsalábon forgó palotád van, viszont értékelném, ha mondjuk 10 nyelven beszélnél. és mi van ha az egyik szomszédod az egyik fajta, a másik meg a másik??? akkor kihez fogsz alkalmazkodni?

lac1 2010.06.27. 12:02:12

@miriamele:
Dehogyis. Csak nem vagyok megalkuvó. És különben is, egy beszélgetős fórumon nem az a cél, hogy egymást hátba lapogassuk: "persze igazad van..."

A Tyne folyó déli partja 2010.06.27. 12:05:09

a hitelesség a lényeg, h. a saját belső meggyőződésedből cselekedj, és nem azért, mert mit szólnak, meg mert más is, vagy más se.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.27. 12:06:06

@lac1: dehogynem, épp azt mondod, h. fontos, h. ki mit mond. ez pont megalkuvás...

lac1 2010.06.27. 12:13:30

@Animacs:
Az eredeti példámban nem az irigység a lényeg, sőt. Az idegesítés a trógerek részére. De hát ezt le is írtam, hogy idegesített, akik a ház előtt ültek mint a falusi öregasszonyok, és cigivel a szájukban mondogatták, hogy de jól megy nekem.
Amúgy kár, hogy téged nem érdekel az emberek véleménye, mert engem igen, adok rá, igaz nem mindenkiére, mert megválogatom, hogy kiére.

lac1 2010.06.27. 13:12:16

@Animacs:
Mert az nem lehet meggyőződés, hogy egy társadalomban élő ember hasonuljon valamilyen szinten a többihez?

A Tyne folyó déli partja 2010.06.27. 19:47:30

@lac1: ha azért hasonul, mert fél, h. akkor megszólják, ha nem, akkor bizony nem. mert nem saját magából indul ki.

miért kár hogy nem érdekel mások véleménye??? az lenne a rossz, ha érdekelne, tökugyanarról a dolgoról egyik így gondolná, másik úgy.

lac1 2010.06.27. 21:25:07

@Animacs:
Dehogyis azért hasonul, mert fél. Azért IS lehetséges, de nem törvényszerűen azért. Főleg, ha vállalkozó az illető.
Nem kár, csak... antiszociális.
És tök mindegy, hogy az illető szerint kinek van igaza. Ugye emlékezel a munkahelyi terrorblogos tetovált-kirúgott pincérre?

A Tyne folyó déli partja 2010.06.29. 20:09:32

@lac1: ha azért tesz dolgokat, hogy nehogy megszólják, akkor dehogynem fél. hogy mit fognak szólni? vagy a másik,h. "más is eldobja a szemetet, akkor én is". "más se gyűjti külön a papírt, akkor én sem".

a pincér meg: ilyenkor kell mérlegelni, ilyen esetekben. de ott se az volt, h. őt érdekelte, h. mit szólnak...hanem a leendő munkáltatóját.

és megint rámész a külsőségekre, míg én leginkább a saját meggyőződésekről beszélek.

lac1 2010.06.29. 21:12:16

@Animacs:
Fel lehet fogni félelemnek is, valóban.
Határozd meg légyszíves a "félelmet". Az félelem-e, hogy ha nem jön össze a pénzügyi évem ahogy szeretném, akkor csak Horvátországba tudok eljutni a nyáron, míg ha összejön akkor mondjuk Egyiptomba?
A vélt kellemetlenség nem kívánása az már félelem?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.06.30. 05:39:57

@lac1: Micsoda szőrszálhasogatás. Hogy mikről nem tudtok vitatkozni!
A vélt kellemetlenség nem kívánása maga a pokol a földön. Ezért mondta Jézus, törődjetek a mával, a holnap majd törődik saját magával.Nem pontos az idézet, nincs Biblia a kezem ügyében. De ha a vélt kellemetlenségekkel és vélt örömökkel foglalkozunk, akkor nincs időnk élni. És ez vonatkozik arra is, ha eltesszük a dolgainkat jobb időkre. Nincsenek jobb idők, nincsenek rosszabb idők, legyenek terveink, de ne rendeljünk nekik alá mindent, és tudjunk változtatni és változni. Mondom én.

lac1 2010.06.30. 16:17:07

@miriamele:
Nem szőrszálhasogatás. Csak ha már félelemmel vádolnak meg (közvetve) akkor én szeretném tudni, hogy ugyanarról beszélünk-e?
A csak a mával törődőket manapság csapatostul látom a segélyosztó helyen, meg a bankoknál az adósságkezelő ablaknál.
Amúgy ezt biztos, hogy a Bibliában olvastad???
;-)

A Tyne folyó déli partja 2010.07.01. 22:02:35

@miriamele: igen, ez az. jó, akko rnem félelem, hanem tartás attól, h. rólad valami olyasmit fognak gondolni, amit te nem akarsz, hogy gondolják. így jó?:)

meg a másik, ami nagyon ellen vagyok, amit szajkózok itt, h. nem azért csinál dolgokat, mert Ő úgy gondolja, hanem igazából marhára nem úgy gondolja, de azt neki KELL, mert a másik is.

lac1 2010.07.02. 18:03:17

Tulajdonképpen nekem tetszik, ha rólam jó véleménnyel vannak...

Hát pedig... szeretnék én is csapatni a verdámmal, szeretnék lőfegyvert a rablók ellen, szeretnék vascsövet az elsőbbséget meg nem adók ellen, szeretnék NEM adni az adómból a cigányoknak és a lumpen trógereknek, sőt szeretném, ha a gázdíjamba nem lenne beépítve a korszerűtlen központi fűtéssel kényelmeskedők támogatása sőt, néha vasárnap is lenyírnám a füvemet ha hét közben akadályoztatva vagyok, és mégis... mennyi dolgot nem szeretek csinálni, de mégis ... egyrészt, vagy köteleznek rá.
Vagy te nem ezt teszed? Miért berzenkedsz akkor hát olyan piszlicsáré dolgok miatt, ha megszólják a punkos hajadat?

A Tyne folyó déli partja 2010.07.03. 20:47:08

@lac1: mondom, h. nem érted. és folyton visszatérsz az apróságra, a külsőségre (ráadásul, még igazad sincs, mert ők pont le fogják szarni. gondolod, hogy aki direkt feltűnően, botránkoztatóan öltözködik, berzenkedni fog azellen, hogy megszólják? ugyan már. és mondom, h. nem erről van szó, de nagyon nem akarod érteni.

lac1 2010.07.03. 21:03:44

@Animacs:
Nem-nem. Eleve te vitted a vitát félre, ugyanis én emlékeim szerint (nem keresem vissza) a szomszédot és a trógereket akartam (csinálom is) idegesíteni, erre jött elő, a megfeleléskényszer.
De spongyát rá, amit írtam az lehet, hogy apróság, de a "punkos" megjelenés példája (haverok) az nem tőlem származik, ezért ez a példa...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.04. 15:37:34

csakhogy ott meg pont nem a megjelenséről beszéltem, emgintcsak, hanem a hozzáállásról. hogy nem érdekelte őket, h. ki mit szól hozzájuk. de már unom én is, váltsunk témát:)

lac1 2010.07.04. 20:14:05

@Animacs:
Azért csak piszkálta a csőrödet, ha egyszer megemlítetted...!
Ja, váltsunk.
Hol van nsocsi?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.07.05. 06:58:07

@lac1: igen és megjöttem nyaralásból. Szuper volt!!!!

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.07.05. 07:56:24

@lac1: Az aggódásról
Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, és nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és
a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál? Kicsoda az
pedig közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti a termetét egy arasszal? Ne
aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolga
felől. Elég minden napnak a maga baja. (6. 26-27, 34)

_John_Doe_ 2010.07.05. 10:22:06

Az ember társadalmi lény. Aki azt mondja, hogy őt nem érdekli a többi ember véleménye, nem azok szerint cselekszik,
az hazudik. Magának legalábbis.

Persze a mérték eltérő lehet.

_John_Doe_ 2010.07.05. 10:29:45

És hogy a bejegyzés címéhez kapcsolódva is írjak:

nem tudtam megnézni a múlt héten egy vulkánt, mert pont akkor tört ki, amikor úton voltam a kúp tetejéhez. :(

Viszont dagonyáztam egy másik lábánál levő meleg pocsolyában. :)
Sikerült is a kénköves trutyit a szemembe kotorni, de citromlével semlegesítettem.

lac1 2010.07.05. 20:43:07

@miriamele:
Hohó! Milyen nyaralás? Az epreskertben erről egy szó sem volt...!
;-)

lac1 2010.07.05. 20:44:16

@miriamele:
öööö.. ezt másképp kéne értelmezni, nem pedig úgy, ahogy szó esett róla.

lac1 2010.07.05. 20:45:04

@_John_Doe_:
Miféle vulkánokon jársz te?

_John_Doe_ 2010.07.05. 22:19:07

@lac1:
Isole Eolie (Lipari szigetek)

Vulcano, Stromboli.

Egy ideje tavasszal, nyár elején elmegyünk a haverokkal hajózni (régen még búvárkodni) 7-10 napra. Most Szicília környéke volt soron.

Lényeg, hogy Stromboli kicsit nagyobbat robbant mint szokott, egy tüzes nyavalyát a turisták közé köpött, így a vezetők mindenkit visszafordítottak kb. 1/3 útról. Egy ilyen tüzes lávadarab aztán felégette a sziget egyik oldalát.

_John_Doe_ 2010.07.05. 22:24:23

A dühítő, hogy most voltam harmadszor Szicílián és Siracusa megint kimaradt, pedig pont az érdekelt volna. :(

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.07.06. 18:12:44

@lac1: De már van, és meg is jöttünk, és most már voltunk kint a kertben, megállapítottuk, hogy nő a gaz. De majd holnap....
(Melyik holnap? Melyik sorban? Meghalni nem érek rá!)

lac1 2010.07.06. 18:17:35

@_John_Doe_:
Na látod, ezt irigylem. De nem tőled, hanem magamat, onnét.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.06. 20:28:05

@lac1: már miért piszkálta volna?? marhára nem az volt annak a kommentnek a lényege....

A Tyne folyó déli partja 2010.07.06. 20:29:21

@_John_Doe_: marhaság. mindenkihez nem tudsz igazodni, ugyanazért egyik megszól, a másik meg felnéz rád.

lac1 2010.07.07. 13:24:12

@Animacs:
Persze, De ezért van, akinek a véleményére szükségszerűen adsz, nem? Például a munkáltatódéra...
És itt máris bezárul a kör (mert legfeljebb az indok más).

A Tyne folyó déli partja 2010.07.07. 19:27:14

@lac1: munkáltatóéra csak a munkával kapcsolatban. másért miért kéne??...
és megint: én olyanokról beszélek itt, amelyek egyáltalán nem osztanak-szoroznak mások életében, vagyis nekik is, nekem is teljesen mindegy, nem történik semmi. nem törvénytelenség, nem függ össze senki életével, se a munkahellyel, semmivel.
lásd "neked is nézni kell, mindenki nézi" (a munkahelyen), "nem szabad elsőnek elmenni a buliról, mert megszólnak" (mi van???) "ezt a könyvet ne olvasd a Metrón, mert égés, mit fognak szólni?" "melegítőben ne menj el a sarki boltig, mit szólnak?" "ha mindenki iszik alkoholt a társaságban, neked is kell, megszólnak, ha nem" (érdekes, az én ifjúkori társaságomnak nem volt szokása. írtam, miért...) "nem lehet elmondani közös ismerősnek, h. összejöttünk, mert eljár a szája, és pletykálni fog, és mások is pletykálnak" (hogy mit, meg ki? meg egyébként is, kit érdekel...) "ne így teregesd a ruhákat, mert mit szólnak?"

és akkor mi van??? összedől a világ, kirúgnak a munkahelyről, elkapok valami betegséget, mert megszóltak, mert nem úgy csináltam valamit, ahogy a szomszéd, vagy akárki?
és amúgy is: marhára ráérhetnek, hogy azzal foglalkoznak, h. ki, mit csinál.(amúgy az esetek többségében nem is foglalkoznak vele, csak azok szokták ezt szajkózni, akik ennyire görcsölnek rajta, h. mindenben, mindenkinek megfeleljenek.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.07. 19:57:34

egyébként, itt éppen krimi van. csütörtökön kiengedtek egy embert a durhami börtönből, (ahol azért volt, mert valakit inzultált) szombat hajnalban belőtt a volt barátnője (aki azóta újat talált) ablakán, megsérült a lány. (kb. 10 kilométerre).
pár perc múlva a lakásból kijött az új barát (akit a régi rendőrnek hitt, pedig karateoktató volt), azt megölte. továbbment észak felé, newcastleben arcon és vállon lőtt egy rendőrt, aki ült egy álló rendőrautóban, szolgálatban. azóta bújkál, állítólag egy nem messze lévő erdőben.

_John_Doe_ 2010.07.07. 21:03:31

@Animacs:
Pedig biztosan van amit te is betartasz. Vagy esetleg szoktál társaságban szellenteni, böfögni?

És ha most azt mondod, magadban sem, magamhoz nyúlok.
Hidd el, az emberek különböző mértékben, de adnak a többiek véleményére. Akik nem, azokat hívják antiszociálisnak.
Ami gyakrabban alakul ki depressziós, alkoholista, kábszeres szülők gyerekeinél.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.07.07. 22:11:14

@_John_Doe_: Négyen beszélgettünk erről a témáról, két nő két férfival. Animacs és én a női, Lac és te a férfi oldalról. Macs és én képviselünk egy álláspontot, Lac és te egy másikat. És mint már a múltkor is, amit mi észérveknek tartunk, arra ti azt mondjátok, nem az, és viszont. Az ilyen mértékű sarkítást én túlzónak érzem. Nem ekkora súlyú ügyekről van szó, és persze Macs tudja, miért mondom ezt, de ti, az ellenoldal képviselői nem.
Még egy bizonyíték, hogy a férfiak és a nők másként gondolkodnak. (Ja, és mint a múltkor is mondtam, nem vitatkozom férfiakkal. :-)

A Tyne folyó déli partja 2010.07.07. 22:22:00

@miriamele: látod, hiába írom le századszorra is, h. olyanokról beszélek, amivel nem ártok senkinek, magamnak se, meg se botránkaztatotk senkit, azt nem veszik észre. odáig olvasnak, h. nem érdekel a mások véleménye, és ebből kihoznak olyanokat, amelyek nincsenek ott. az se tűnt fel, h. miért is hoztam fel példának az egykori társaságomat, még mindig nem értik a lényegét.

_John_Doe_ 2010.07.07. 23:03:51

Ti hoztok rá példákat, hogy mit csináltok másképpen, mint azt a környezetetek elvárja,
én pedig azt mondom, hogy néhány példa nem számít.

Aki szarik a környezete véleményére, azt bizony egy idő után kiveti magából a csoport.
Néhány dologban lehetsz más mint a környezeted, akkor különc leszel, bár szerintem ebben is benne van a magányosság.

Olyanok vagytok, mint aki azt mondja, hogy ő vega, mert nem eszik lóhúst.

lac1 2010.07.08. 18:13:00

@miriamele:
Egyszer már leírtam, hogy az egész életedet korlátok között és szokások szerint éled le. Még ha nem is vallod be. Születés után bizonyos nevek közül választhatsz a gyerekednek, megfelelő módon öltözteted, mert a fiúkra mégsem adsz szoknyát, de a jányokra viszont adsz nadrágot, étkezésed a kulturális környezetednek megfelelő, legfeljebb vannak köztük amit jobban szeretsz, hidelemvilágod nagyjából beleillik a téged körülvevő világéba, stb.
Ha azt mondod, hogy nem érdekel, hogy mások mit mondanak a hajkoronádra, akkor legfeljebb egy egészséges "lázadást" érzel a tudatalattidban érzékelt társadalmi korlátok alól.
Ez nem baj, mindenki így van ezzel, csak ne akarja senki bemagyarázni, hogy ezáltal ő a világforradalmár. Piszlicsáré dolgokban ellenáll, az élet fontos dolgaiban (még ha ezt kötelező is) pedig fejet hajt.
Ez pont olyan, mint a minap a rádióban hallott hír a "zöld" esküvőről, ahol egy mezőn napelemmel hajtott villanyzongora akkordjaira eszi a násznép az újrafeldolgozott szemetet. (azt hiszi a sok balga, hogy most megváltották ezáltal a világot)
Másnap... másnap pedig szépen napszaknak és kultúrkörnek megfelelően köszönnek a munkaadónak, ahol az elvárt munkaruhában teljesítik a rájuk kiróttakat.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.07.09. 09:20:55

@lac1: Semmi ilyesmit nem mondtam, neked jut mindenről ugyanaz az eszedbe... És mivel minden út az első lépéssel kezdődik, lehet, hogy tényleg megváltják a világot, sőt az is lehet, hogy te is rájössz, hogy nemcsak a te utad létezik. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nézd meg a képeket a kertblogon.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.07.09. 09:22:22

@Animacs: Csak azt látják, amit látni tudnak.
És mások meg azt mondják, minek tudni az igeidőket, az angolok is csak hármat-négyet használnak. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 20:03:13

@_John_Doe_: melyik csoport? pon ez a lényeg. az egyik kivet ugyanazért, amiért a másik felnéz rád. akkor meg miért is alkalmazkojdak másokhoz?

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 20:04:07

@_John_Doe_: az én régi társaságomban kb. mindenki különc volt...és azóta se volt olyan jó társaságom.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 20:07:04

@miriamele: jaj, ezt is utálom. ilyenkor a kezükbe kell nyomni egy újságot, vagy egy könyvet.

sőt, jó lesz az angol nyelvtankönyv angoloknak is...
továbbmegyek: dalszöveg. érdekes, én hallom mindegyiket használni...
amúgy, a tesóm példája nagoyn jó erre. aki pár hónap angoltanulás után kiment Floridába táborba, három hónapra, gyerekfelügyelőnek. mindenhol azt hallotta, h. nem úgy fognak beszélni, ahogy ő tanulta, tankönyv meg tanár alapján. és bizony úgy beszéltek. és még olyan slendriánságokat se követtek el, hogy I ain't de még egy if I was-t se...

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 20:08:00

@miriamele: ja, amúgy nekem szinte csak fiúkból állt a társaságom, ahol bizony az a nézet uralkodott, h. miért is kéne másokhoz alkalmazkodnunk.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.09. 20:13:38

@_John_Doe_: te sem érted. a hülyeségeknek nem dőlünk be. pl. azért nem fogom nézni a Big Brother, (ami nem érdekel) mert az összes kolléga/lakó a mozgássérült otthonban nézi (ami az indoka volt ugye a volt munkatársamnak.) vagy nem leszek rajongója a jetskizésnek, ha amúgy nem okozott akkora nagy boldogságot, csak azért, mert a gazdag vállalkozónak is az a hobbija, aki nekem jó haverom, tehát énis felveszem a hobbiját. a lényeg az, h. engem ugyan nem érdekelne, de mégis rajongani kezdek érte, hogy a másiknak megfeleljek. ugyanígy, azért nem építek medencét, hogy a szomszéd irigykedjen. ha ÉN saját magam úgy látom jónak, h. én akarom, akkor igen. de a lényeg, h. csak AZÉRT nem csinálok dolgokat, ha amúgy abszolút nem érdekelnek/látom értelmét/élvezem, stb. mert a többség ezt csinálja, vagy hogy irigykedjenek. ugyanúgy leszarom, ha megszólnak, mert pl.nem iszom alkoholt. Na és?

pl. a sex education showt nézem, pedig mindenki arról beszélt a munkahelyen. de nem azért nézem, hogy ne lógjak ki, hanem, mert érdekel. a valóságshowkat, szappanoperákat, stb. is mindenki nézi, mégse érzek ingert arra, h. én is, mert nem érdekelnek. és akkor mi van, ha különcnek tartanak? attól én nem leszek más.

_John_Doe_ 2010.07.09. 21:00:45

@Animacs:
Oké, nincs benned megfelelési kényszer, nem mosolyogsz a benzinkutasra akkor ha rossz kedved van.
Nem építesz medencét, nem jetskizel, stb.
Nem nézel szappanoperákat, valóság showt. Sok ember szintén így tesz. Ettől még nem leszel különc.

Pincérnek adsz borravalót?

A Tyne folyó déli partja 2010.07.10. 13:52:08

@_John_Doe_: nem járok étterembe. és egész eddig pont azt szajkóztam, h. olyan dolgokban nem érdekel, h. mások mit tesznek, mik teljesen lényegtelenek, nem teszek velük kárt senkiben. ahogy engem sem érdekel, h más mit csinál, amíg engem nem zavar vele.

_John_Doe_ 2010.07.11. 01:04:18

@Animacs: "nem járok étterembe"
És akkor hol eszel?!

_John_Doe_ 2010.07.13. 10:42:39

@Animacs: mintha valahol azt írtad volna, hogy nem főzöl. De biztosan keverlek valakivel.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.07.14. 13:34:48

Sziasztok!!!!!!!!!!!
elolvastam 120 kommentet, ,min tudtok vitázni?!
Már talán életben maradok, holnap megpróbálom megírni házi szappanoperám történetét,lesz min vitáznunk.
Amúgy dolgozom két hete egy fittnes szalonban (ah) ,na az is lesz egy novella alapja. megyek dolgozni,nagyon örülök,hogy nem hagytatok el,jó fejek vagytok

lac1 2010.07.14. 20:23:44

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
BIZTOSAN életben maradsz... Fitnesz? Szappan?
Várom.

_John_Doe_ 2010.07.15. 10:48:25

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
"dolgozom két hete egy fittnes szalonban"

Szóval jó nő vagy. ezek után még nagyobb hülye a férj. :)

_John_Doe_ 2010.07.17. 11:04:51

@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
"Már talán életben maradok, holnap megpróbálom megírni házi szappanoperám történetét,lesz min vitáznunk."

hun van már?

_John_Doe_ 2010.07.19. 10:46:02

nsocsi,

ugye élsz még?

A Tyne folyó déli partja 2010.08.21. 12:48:31

@_John_Doe_ ÚJ NICK!: nem SZERETEK főzni. de attól még főzök, csak gyorsan, egyszerűen elkészíthető kajákat. nem állok neki hosszas ügyködést igénylőknek, amik után ráadásul még mosogathatok is egy órát. most pl. zöldséges kuszkuszt fogok csinálni, a hozzávaló zöldségeket eleve úgy veszem, hogy félig-meddig elő vannak készítve, csak meg kell őket mosni, összevágni. ha mégse így veszem, akkor előre legyártom őket egy szabadabb délutánon.
kb. 20 perc alatt kész, és egytálétel, nem jár sok utómunkával se.
süti beállítások módosítása